Companii

Cel mai mare lant de spitale din Franta vinde actiuni

07.06.2001, 00:00 46



Generale de Sante, cel mai mare operator francez de spitale private, spera sa obtina aproximativ de 400 de milioane de euro, in urma ofertei publice initiale programate in aceasta luna, relateaza Financial Times.

Grupul francez a stabilit pretul de emisiune al noilor actiuni intre 19,1 si 22,3 euro, iar numarul de titluri scoase la vanzare este de 19,3 milioane, in care se includ 10,7 milioane de actiuni ale actualilor proprietari, printre care se numara Cinven si Vivendi Universal.

Oferta firmei este intermediata de bancile de investitii Schroder Salomon Smith Barney si ABN Amro Rothschild.

Daniel Bour, director executiv al Generale de Sante, a declarat ca firma va folosi sumele obtinute in urma vanzarii actiunilor pentru a face unele achizitii si pentru a-si reduce datoriile, care se ridica in prezent la 3,5 miliarde de franci (533,6 mil. euro).

Principalele piete pe care operatorul francez vrea sa se extinda sunt Spania si Italia, a adaugat Bour. "Putem juca un rol important la nivel continental si sper sa profitam de valul de privatizari din sectorul spitalelor", a mai spus liderul companiei franceze.

Luna aceasta este foarte favorabila pentru investitorii care doresc sa subscrie la noile emisiuni de actiuni, dupa mai multe luni de pauza, care au intervenit dupa insuccesul ofertei Orange.

In afara de Generale de Sante, compania de telecomunicatii Alcatel isi va cota divizia de productie a cablurilor de cupru Nexans, iar firma JCDecaux intentioneaza sa obtina un miliard de euro printr-o oferta publica initiala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO