Companii

Cel mai mare jucător din industria mobilei: "Vreau de la managerii mei mentalitate de antreprenor, cu ţinte de creştere de peste 10%"

 Cel mai mare jucător din industria de mobilă: "Vreau de la managerii mei mentalitate de antreprenor, cu ţinte de creştere de peste 10%"

Autor: Ioana David

17.01.2012, 15:02 1143

Omul de afaceri Dan Şucu spune că există o diferenţă esenţială între atitudinea de manager şi cea de antreprenor, iar această diferenţă nu este foarte bine înţeleasă.

"În condiţiile de azi, doar o atitudine antreprenorială poate aduce o creştere semnificativă. Eu nu sunt interesat să conserv o stare de fapt la limita rezistenţei. Sunt interesat de potenţial, de creşteri de două cifre. Şi vreau să lucrez cu oameni care pot avea această atitudine", spune omul de afaceri.

El a explicat că în cadrul Mobexpert există zece linii principale de produs, fiecare condusă de un manager, toţi foarte bine calificaţi, şi că lucrează direct cu ei.

"Oamenii mei gândesc prudent, bugetează creşteri de câteva procente. Oamenii trebuie provocaţi să iasă din paradigma actuală, conservatoare. Am demonstrat în multe rânduri că este posibil, cu colecţia pentru exterior (gama pe care Şucu a mizat anul trecut- n.red.), unde am crescut de şase ori, cu decoraţiunile, unde am reuşit să dublăm cifrele", a continuat Şucu.

Prin varianta de buget construită pe o creştere de 12%, antreprenorul spune că îşi provoacă managerii de produs să-şi asume o strategie diferită şi să rişte.

"Sunt creşteri de două cifre şi nu e uşor. Dar aceasta este atitudinea pe care o caut", a concis Şucu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO