Companii

Cel mai bun an pentru Douglas: patru parfumerii noi. Cea mai recentă deschidere, în Iulius Mall Timişoara

Cel mai bun an pentru Douglas: patru parfumerii noi. Cea mai recentă deschidere, în Iulius Mall Timişoara

Autor: Cristi Moga

13.12.2011, 18:41 423

Reţeaua de parfumerii Douglas, cu afaceri de peste 7 mil. euro pe piaţa locală anul trecut, a ajuns la 11 puncte de desfacere în România prin deschiderea unei unităţi în centrul comercial Iulius Mall din Timişoara, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu.

2011 devine astfel pentru Douglas anul cu cele mai multe deschideri pe piaţa locală, patru la număr, în Timişoara, Craiova (Electroputere), Cluj (Polus Center) şi Sibiu (Promenada).

Compania a intrat pe piaţa locală în 2007, cu o primă parfumerie în proiectul Promenada din Târgu-Mureş. În Bucureşti firma deţine trei parfumerii în centrele comerciale Băneasa Shopping City, Sun Plaza şi Unirea Shopping Center.

De altfe, toate unităţile din România ale companiei sunt situate în spaţii închiriate în centre comerciale.

Cu vânzări medii de circa 1 milion de euro anual pentru fiecare unitate, parfumeriile Douglas ar putea înregistra venituri de peste 10 milioane de euro.

Principalul concurent de pe piaţa locală este reţeaua Sephora, care deţine 22 de magazine şi a înregistrat anul trecut vânzări de 23 mil. euro. Alţi jucători pe această piaţă sunt Marionnaud sau Drogerie Markt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO