Companii

Cel mai bun an: patru antreprenori români au parafat în 2021 tranzacţii peste graniţă în valoare cumulată de peste 1,2 mld. euro

Sacha Dragic, fondator şi executive chairman al Superbet Group

Sacha Dragic, fondator şi executive chairman al Superbet Group

Autor: Cristina Roşca

29.01.2022, 12:06 328

♦ Este vorba de două vânzări – operaţiunile Digi din Ungaria şi turneul de tenis de la Madrid deţinut până în 2021 de antreprenorul Ion Ţiriac – şi două achiziţii – compania belgiană Napoleon preluată de Superbet şi operaţiunile din România şi Cehia ale Brandl, o companie germană care furnizează de 50 de ani piese pentru giganţii industriei auto precum Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Porsche, Lamborghini şi, mai recent, Dacia. Acestea din urmă au fost preluate de firma autohtonă International Alexander din Arad.

Anul 2021, marcat de pandemia de COVID-19, dar şi de faptul că în piaţă au fost mai mulţi bani ieftini ca oricând, s-a dovedit a fi cel mai bun an pentru companiile ro­mâneşti în ceea ce priveşte activitatea de M&A de peste hotare.

Mai exact, patru companii româneşti au parafat în 2021 tranzacţii – două de vânzare şi două de cumpărare – peste graniţă, în valoare totală de peste 1,2 mld. euro, arată o analiză ZF pe baza datelor din piaţă.

Activitatea afacerilor autohtone pe piaţa de M&A externă nu mai este o noutate de câţiva ani, însă ce face 2021 să se remarce este valoarea acestor deal-uri, de câteva sute de milioane de euro fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO