Companii

Cel mai longegiv CEO al unui administrator de fonduri mutuale din România se retrage din funcţie: Horia Gustă pleacă după 11 ani de la Certinvest. În locul său este propus Alexandru Voicu, numirea fiind în curs de aprobare de ASF

Cel mai longegiv CEO al unui administrator de fonduri...

Autor: Liviu Popescu

16.03.2021, 13:47 514

Certinvest, administrator de investiţii cu active de circa 259 mil. lei, fiind primul administrator independent din România, a anunţat marţi că Horia Gustă, CEO din martie 2010, se va retrage de la 1 aprilie 2021 din această funcţie, urmând ca atribuţiile sale să fie preluate intern până la autorizarea noului manager general.

Certinvest anunţă că îl propune pentru funcţia de CEO pe Alexandru Voicu, dosarul de avizare fiind depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

“Am dedicat companiei 17 ani, perioadă în care am trăit nişte experienţe extraordinare, alături de o echipă profesionistă şi dedicată, trecând printr-o serie de promovări ce au dus la numirea mea în calitate de CEO SAI Certinvest. Decizia pe care am luat-o, de reconfigurare a traseului profesional, a fost o opţiune personală”, spune Horia Gustă, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF). Horia Gustă este cel mai longegiv CEO al unui administrator de fonduri mutuale din România, fiind la cârma Certinvest din martie 2010 încoace.

“Istoria pe care o avem în piaţă locală este de neînlocuit şi avem foarte multe oportunităţi în faţă. Mă voi asigura că vom onora în continuare valorile fundamentale ale companiei (Inovaţie, Performanţă, Dedicare, Transparenţă) şi îi asigur pe investitori de întregul meu sprijin”, spune Alexandru Voicu. Voicu este din 2015 încoace manager de portofoliu din cadrul Certinvest, potrivit datelor de pe platforma de socializare în business Linkedin.

Certinvest activează pe piaţa investiţiilor, având capital 100% românesc. Compania are în administrare 6 fonduri deschise de investiţii, 3 fonduri de investiţii alternative, o platformă de investiţii online şi 200 de portofolii administrate privat.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO