Companii

Cel care a creat afacerea McDonald's in Romania a decis sa plece dupa 16 ani

23.09.2009, 17:39 61

Marian Alecu, 52 de ani, directorul general al McDonald's, ceamai mare retea de restaurante de tip fast-food din Romania, care avenit in companie ca simplu angajat in urma cu aproape 16 ani si aobtinut cea mai inalta functie cu patru ani mai tarziu, parasesteoperatiunile locale ale lantului american pentru a se dedicaafacerilor pe cont propriu.

"Este doar decizia mea, pentru ca mi-am dat seama ca am ajuns laun grad de uzura. Cateva luni de acum inainte ma voi odihni, ma voidedica familiei, voi pleca in vacanta in Dubai, iar la sfarsitulanului ma voi decide in ce domeniu sa incep o afacere. Cert este cavoi alege orice alt domeniu, numai cel al restaurantelor nu, pentruca mi-a ajuns. Am facut un pariu cu mine ca ma pot dedica si altuidomeniu total diferit de ce am facut pana acum", a declarat pentruZF Marian Alecu.

Cu doua luni in urma si Cristian Savu, director de comunicaretimp de 12 ani in cadrul aceleiasi companii, a anuntat ca se varetrage in favoarea unei afaceri proprii in domeniul PR sicomunicare.

Din 2003, Alecu a devenit responsabil si de retelele dinBulgaria si Republica Moldova, pe plan local fiind primul directoral unei multinationale care a ajuns in 2008 la afaceri de 108 mil.euro, 4.000 de angajati si 60 de restaurante in toata tara.

Anterior venirii la McDonald's, Alecu a ocupat pozitia dedirector de vanzari la Coca-Cola Romania, timp de doi ani, pana in1993.

Postul pe care il va parasi, incepand cu luna octombrie, il vaprelua Karen Bishop, COO al Mc Donald's Rusia si Europa de Est.

Karen Bishop si-a inceput cariera in cadrul Mc Donald's Canadain 1981 si a contribuit la baza operatiunilor Mc Donald's dinRusia, la inceputul anilor '90.

Pe piata de fast-food, estimata de companie la 1,5 - 2 mld.euro, KFC este competitorul principal al Mc Donald's. Anul trecuts-a alaturat si Burger King pe aceasta piata, dar deocamdatareteaua nu a depasit zece unitati in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO