Companii

Cei mai mari cinci producători locali de medicamente au rulat 2 mld. lei în 2018

Cei mai mari cinci producători locali de medicamente au...

Autor: Georgiana Mihalache

04.07.2019, 07:43 3510

Primii cinci cei mai mari producători locali de medicamente după cifra de afaceri reprezintă 12,5% din vânzările totale de medicamente.

Terapia, Zentiva, Antibiotice, San­doz şi Biofarm au fost în 2018 cei mai mari cinci producători de medicamente cu fabrici pe piaţa lo­ca­lă, iar cifra lor de afa­ceri a ajuns la 2 mi­liarde de lei, arată o ana­liză a ZF pe baza da­telor de la mfinante. Toate cele 5 fabrici au terminat cu profit net anul 2018, iar îm­pre­ună au 3.500 de sa­lariaţi, nivel similar cu cel din 2017. 

În top zece ju­cători din piaţa farma, după valoarea vânzărilor (cla­sament cu Abbvie pe primul loc) doar două din zece companii au şi producţie în România. Ceilalţi sunt importatori.

România mai are puţine fabrici care produc local medicamente, în pia­ţă activând circa 120 de firme care au ca domeniu de activitate fabricarea produselor farmaceutice (CAEN 2120). Aceste companii generează afaceri totale de peste 2,5 miliarde de lei, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Astfel, excluzând primii cinci producători, fabricile mici au vânzări de 500 mil. lei, ceea ce arată diferenţa uriaşă dintre jucătorii mari şi cei mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO