Companii

Cei care trebuie să schimbe România. Azi Narcisa Doroftei, Omniasig Vienna Insurance Group

Cei care trebuie să schimbe România. Azi Narcisa Doroftei, Omniasig Vienna Insurance Group

Foto Cristina Nichituş

Autor: Business Magazin

04.08.2011, 00:02 1500

Deşi departamentele de IT sunt rezervate în general bărbaţilor,Narcisa Doroftei, 35 de ani, nu a avut în ultimii 12 ani niciunmoment în care să-şi fi dorit să lucreze în altă parte.

Narcisa Doroftei a avut un traseu bine stabilit în cariera sa. Aştiut că vrea să lucreze în IT încă de la început şi chiar dacă nua ales o companie de profil, asta nu a împiedicat-o să evolueze. Aînceput ca programator, a continuat ca analist de sistem înasigurări şi contabilitate, iar înainte de a fi numită în funcţiade director IT a fost consilierul IT al preşedinteluicompaniei.

Ca orice om al cifrelor, are un plan concret pe care îlurmează până la cel mai mic detaliu şi o strategie care a ajutat-osă se dezvolte.

"Evit să spun «nu» provocărilor continuu oferite de compania încare lucrez şi, prin urmare, strategia a fost să ducem foarte multeproiecte la bun sfârşit, chiar dacă acest lucru a necesitat multamuncă, tenacitate, exploatarea câteodată la maxim a mea şi asubordonaţilor mei şi, bineînţeles, multe nopţi nedormite."

De-a lungul carierei sale în Omniasig, a participat la mai multeproiecte internaţionale ale grupului Vienna Insurance Group înCehia, Slovacia, Austria, Polonia sau Bulgaria. "De asemenea, amavut şi schimburi de experienţă în Rusia, Italia, Abu Dhabi, dincare am învăţat mai multe decât aş fi putut învăţa la orice curs despecialitate", precizează Narcisa Doroftei.

Cea mai mare provocare din cariera sa a fost când, la 29 de ani,a devenit directorul IT al unei companii cu peste 1.600 angajaţi şicu un ritm de dezvoltare foarte dinamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO