Companii

Cehii de la CEZ discută în exclusivitate cu australienii de la Macquarie vânzarea operaţiunilor din România. Dacă aceste negocieri cad, se reiau discuţiile cu ceilalţi ofertanţi

Cehii de la CEZ discută în exclusivitate cu...

Autor: Cristian Hostiuc, Liviu Popescu

07.08.2020, 00:07 3528

CEZ, grup din energie cu 10 mld. euro capitalizare la Praga, a intrat în discuţii exclusive cu Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), cel mai mare administrator de proiecte mari de infrastructură la nivel mondial, pentru vânzarea operaţiunilor din România.

Astfel cehii discută în exclusivitate cu australienii de la Macquarie pentru vânzarea operaţiunilor din România, într-o tranzacţie de circa 1 miliard de euro, una dintre cele mai mari din sectorul de energie din ultimii ani, spun sursele ZF.

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) administrează 129 de miliarde de dolari sub formă de active, din care cea mai mare parte sunt investite în proiecte de infrastructură, potrivit prezentării disponibile pe site.

Astfel 75% din activele MIRA sunt investite în infrastructură, urmată de imobiliar cu 15%, regenerabile cu 9% şi agricultură cu 1%. Ca zonă geografică, 49% din active sunt investite în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. MIRA investeşte în 33 de ţări, potrivit datelor de pe site-ul propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO