Companii

Cefin repeta schema de la Bucuresti in provincie

09.02.2005, 00:00 30

Compania Cefin Romania isi va extinde operatiunile in provincie, repetand schema dupa care a dezvoltat proiectul parcului industrial din Bucuresti, si anume constructia sediului propriu si dezvoltarea unui parc logistic in cadrul aceluiasi complex cu acesta.
"Potentialul pietei spatiilor industriale din Bucuresti este imens. In provincie, situatia este diferita, iar investitiile noastre vor fi pe masura acestui potential. Acestea vor fi de pana la 2 milioane de euro, iar tintele vizate pe termen scurt sunt Ploiesti si Constanta", a sustinut George Margescu, director general al Cefin Real Estate Romania.
La jumatatea anului trecut, Cefin a inceput constructia proiectului Cefin Logistics Park, o investitie initiala estimata la aproximativ 65 mil. euro. La sfarsitul anului trecut, proiectul a intrat in atentia austriecilor de la Europolis, unul din cele mai importante fonduri de investitii de pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, care s-au implicat in afacere.
Tranzactia dintre Europolis si Cefin a implicat mai intai cumpararea de catre grupul austriac a companiei care dezvolta proiectul Cefin Logistic Park, aflat in prezent in prima faza de dezvoltare din cele trei prevazute. In aceste conditii, investitiile aferente celei de-a doua si a treia faze a proiectului Cefin Logistic Park vor fi derulate de Cefin din fonduri asigurate de Europolis.
"In prezent, am inchiriat aproximativ 30.000 de metri patrati din totalul de 150.000 ai parcului logistic, chiar daca au fost construiti numai 22.500 mp", a mai spus Margescu.
"Perioada in care va fi recuperata investitia este de 11-12 ani, putand varia in functie de conditiile de pe piata", a explicat Stefano Albarosa, CEO al grupului Cefin.
Divizia romaneasca va actiona si ca developer in cadrul unui alt proiect logistic in Bucuresti, o investitie estimata de directorul companiei la 7 milioane de euro. Acesta nu a facut referire la beneficiarul acestui proiect.
Cefin Romania este principalul importator si distribuitor de piese de schimb Iveco, avand o cota de piata de peste 40% din totalul vanzarilor Iveco in Romania. In prezent, Service-ul Cefin gestioneaza un stoc de vehicule, caroserii si piese de schimb Iveco si Pirelli in valoare de 5 milioane de euro.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO