Companii

Cea mai mare tranzacţie din agricultură în 2019: Unul dintre cei mai mari producători agricoli din Banat a mai cumpărat 420 ha în judeţul Timiş de la o companie australiană

Retrospectiva săptămânii

Cea mai mare tranzacţie din agricultură în 2019: Unul...

Autor: Florentina Niţu

14.04.2019, 17:00 7911

Tranzacţia are o valoare de circa 3,4 milioane de euro şi duce portofoliul companiei Agro Nevada Tim, din judeţul Timiş, spre 10.000 de hectare.

Compania Agro Nevada Tim, controlată de antreprenorul român Mateiu Corvin Petru, a achiziţionat 420 de hectare de teren agricol în localitatea Ciacova, judeţul Timiş, la un preţ mediu unitar de 8.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii. Aceasta este, conform datelor ministerului, cea mai mare tranzacţie din agricultură în 2019.

Cumpărătorul este de altfel unul dintre cei mai mari producători agricoli din Banat, cu un portofoliu de terenuri de peste 9.000 de hectare, potrivit celor mai recente date ale ZF. Tranzacţia actuală, ce implică 420 ha în judeţul Timiş, are o valoare totală de circa 3,4 milioane de euro, conform Ministerul Agriculturii. Mateiu Corvin Petru nu a răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind această mutare.

Suprafaţa de teren preluată, situată în extravilanul localităţii Ciacova, judeţul Timiş, a fost achiziţionată de la australianul Samir Abboud, care deţine compania Campello, cu activităţi tot în domeniul agriculturii, conform datelor de la Ministerul Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO