Companii

Cea mai mare companie din Giurgiu, Ruukki, închide fabrica de 35 de milioane de euro de lângă Bucureşti

Cea mai mare companie din Giurgiu, Ruukki, închide...

Autor: Andreea Neferu

03.10.2014, 14:00 15195

Ruukki România, parte a furnizorului finlandez de soluţii metalice Ruukki Construction, va opri în această iarnă producţia fabricii pe care o deţine în Bolintin-Deal, lângă Bucureşti, şi care a atras investiţii de peste 35 de milioane de euro.

Închiderea fabricii din Bolintin-Deal vine în contextul în care Rautaruukki, grupul din care făcea parte până anul acesta Ruukki România, a fuzionat în 2014 cu con­cernul suedez SSAB. Noul grup a luat decizia de a se concentra doar pe segmentul de acoperişuri, în contextul în care Ruukki producea în România şi panouri şi profile metalice, precum şi structure metalice.

Astfel, în România Ruukki va fuziona cu Plannja, parte a grupului SSAB. Plannja are două facilităţi de producţie de acoperişuri în România, la Bacău şi la Tunari. La Tunari vor fi mutate utilajele de producţie de acoperişuri pe care Ruukki le are în unitatea de producţie din Bolintin-Deal.

“Mai departe grupul va lua decizia ce se va întâmpla cu unitatea de la Bolintin-Deal, dacă va închiria spaţiul, îl va vinde sau va reloca alte activităţi SSAB în acest spaţiu”, a spus Marian Pîrvu, business director Ruukki România.

Ruukki România va disponibiliza 109 angajaţi, urmând ca alte circa 50 de persoane să fie relocate la fabrica din Tunari.

Anul trecut, Ruukki România a avut afaceri de circa 45 de milioane de euro. Potrivit unei analize anterioare a ZF, Ruukki România este cea mai mare companie din judeţul Giurgiu din punct de vedere al rulajului în 2013.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO