Caută doar în titlu
Companii

Ce zice Egger despre amenda de 22,6 mil. lei primită de la Concurenţă. „Am decis să cooperăm pe deplin cu Consiliul Concurenţei”

Egger România, parte a furnizorului internaţional de materiale de bază din lemn pentru mobilier şi amenajări interioare, construcţii sau pardoseli Egger, a acceptat plata amenzii impuse de Consiliul Concurenţei. Totuşi, oficialii companiei spun că angajaţii Egger nu au iniţiat încălcări ale regulilor de concurenţă.

Consiliul Concurenţei a amendat 31 de companii din industria lemnului pentru că în timpul unor licitaţii organizate în perioada 2011-2016 firmele au făcut înţelegeri între ele. Companiile care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa comercializării masei lemnoase din România au fost amendate cu aproape 130 mil. lei (26,6 mil. euro).

HS Timber Productions, Kronospan şi Egger au primit cele mai mari amenzi. În cazul Egger e vorba de 22,6 mil. lei.

Începând cu 2016, autoritatea română de concurenţă (Consiliul Concurenţei) a investigat companii active în procesarea şi comercializarea lemnului. Investigaţia a avut ca obiect licitaţii privind vânzarea de masă lemnoasă organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva între 2011 şi 2016.

Reprezentanţii Egger spune că printre cele 94 de companii care au fost investigate de Consiliul Concurenţei pentru perioada 2011-2016 se numără şi Egger România. În sarcina a 33 de companii au fost reţinute încălcări ale legislaţiei concurenţei. Autoritatea de concurenţă a aplicat amenzi pentru 31 dintre acestea (celelalte două fiind radiate).

“Am cooperat în cadrul acestei proceduri încă de la început şi am furnizat autorităţii de concurenţă toate informaţiile necesare pe parcursul investigaţiei. Ca urmare a investigaţiei, s-a constatat că anumiţi angajaţi responsabili ai companiei nu au adoptat un comportament întocmai corect din punct de vedere concurenţial. Deşi aceşti angajaţi nu au iniţiat ei înşişi vreo încălcare a regulilor de concurenţă, nici nu au oprit practicile în cauză. De aceea, am acceptat fără rezerve să plătim această amendă”, spune Alina Chifan, Director Comercial în cadrul Egger România.

Ţinând totodată cont de participarea activă a Egger România în clarificarea situaţiei, Consiliul Concurenţei a avut în vedere circumstanţe atenuante pentru reducerea nivelului amenzii.

Grupul EGGER deţine din 2008 o fabrică în România, în Rădăuţi, judeţul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajaţi. În Rădăuţi, sunt produse plăci de PAL brut şi melaminat pentru industria mobilei, precum şi plăci OSB pentru industria construcţiilor din lemn şi sectorul de retail.

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.