Companii

Ce spune Selgros despre amenda Concurenţei: În situaţiile investigate clienţii noştri au beneficiat de preţuri mai mici decât preţurile de piaţă

Ce spune Selgros despre amenda Concurenţei: În...

Autor: Cristina Roşca

13.01.2015, 16:28 1957

Consiliul Concurenţei a amendat patru dintre cei mai importanţi jucători din comerţul local – Metro Cash&Carry, Selgros, Mega Image şi Real – cu 29 de milioane de euro pentru înţelegeri cu furnizorii asupra preţurilor. Reprezentanţii Selgros contestă această decizie, afirmând că a fost luată fără o analiză economică.

„Selgros Cash & Carry SRL a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare a companiei noastre împreună cu alte companii de pe piaţa de retail din România. Respingem categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei care a luat această decizie fără o minimă analiză economică deşi regulile de concurenţă nu pot fi aplicate în absenţa identificării şi evaluării realitătilor economice. Menţionăm că Selgros Cash & Carry SRL a pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei şi o expertiză din care rezultă neîndoielnic că în situaţiile investigate clienţii Selgros Cash & Carry au beneficiat de preţuri mai mici decât preţurile de piaţă. Aşteptăm motivarea acestei decizii pentru a putea lua măsurile juridice ce se impun împotriva ei”, spun reprezentanţii Selgros Cash&Carry.
Au primit de asemenea amenzi şi 21 de furnizori, printre care cei mai importanţi jucători de pe piaţa lactatelor (Danone, Albalact şi Napolact), dar şi două companii din grupul Pepsi (Quadrant-Amroq Beverages şi Star Foods). Furnizorii au primit amenzi cumulate de aproximativ 6 mil. euro, dintre care cele mai mari sunt cele ale Transilvania General Import Export – parte a grupului European Food and Drinks (1,1 mil. euro), Quadrant-Amroq Beverages (0,7 mil. euro) şi Danone (0,6 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO