Companii

Ce spun proprietarii barurilor din Centrul Istoric despre planurile primăriei pentru limitarea programului la terase?

Ce spun proprietarii barurilor din Centrul Istoric despre...

Autor: Cristina Roşca

14.01.2013, 12:30 2510

Oprea Bebi, administratorul barului Bordello din centrul vechi, spune că până acum programul teraselor din zonă se termina la ora 22. “Orice terasă de pe domeniul public trebuie să închidă la ora 22. Este însă o regulă pe care nu o respecta nimeni”, explică el.

El mai spune că anul trecut au venit o serie de controale privind programul teraselor abia în luna octombrie, pe final de sezon de vară în centrul vechi, astfel încât impactul lor a fost minim.

“Dacă timpul în care terasele sunt deschise creşte, este o decizie bună pentru unele businessuri. Această hotărâre trebuie însă să se şi respecte”. Pe timul verii cele mai multe localuri din centrul istoric îşi deschid terasele, care reprezintă în sezonul cald principala sursă de venit.

“Dacă decizia se respectă, cei care au stat la terasă până la ora de închidere pot intra în interiorul localurilor. Oricum, chiria pe care o plătim este pentru spaţiul din interior, nu pentru terasă”.

El mai spune că pentru cei care au investit sume considerabile în amenajarea spaţiilor interioare, vara este o perioadă dificilă pentru că ei mai mulţi clienţi ajung şi se aşează la terase.

“Cred că programul anunţat de Primărie pentru terase este suficient şi totodată benefic pentru veniturile obţinute în zonele de interior. Rămâne doar să se respecte”.

Bordello este unul dintre cele mai populare localuri din Centrul Istoric, şi totodată este unul dintre barurile cu cele mai mari încasări, potrivit surselor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO