Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: „Tehnologia care ar putea schimba lumea“ este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Florin Casota

12.02.2018, 00:03 37

♦ „Dacă mă sună cineva să vândă bitcoin, eu te sun, te duci, îi dai banii ăştia, eu primesc bitcoin“, i-am spus tatălui meu. El nu înţelegea ce făceam şi la un moment dat mi-a zis: „George, dar tu eşti sigur de ceea ce faci? Că eu tot dau, 500 de euro, 300 de euro, 400, 1.000, 2.000 de euro şi nu-mi dau nimic înapoi băieţii ăia“, îşi aduce aminte George Rotariu, fondatorul Bitcoin România, cum a început să tranzacţioneze bitcoin în urmă cu câţiva ani.

♦ Anul 2017 a fost anul bitcoinului şi cei care nu au auzit de acest nume fie nu au acces la internet, fie nu au deschis televizorul în ultimul an. Mai mult de atât, 2018 a debutat sub imperiul unor discuţii şi dezbateri intense legate de această monedă. Aproape că nu mai există cineva care să nu ştie că bitcoin este, acum, în scădere. Sau că alţii au marcat câştiguri fabuloase. Săptămâna trecută, bitcoinul a scăzut sub 6.000 de dolari, azi a urcat la 8.200 de dolari; în decembrie era 20.000 de dolari.

♦ Bitcoin este doar o implementare a tehnologiei blockchain, care nu se limitează doar la bani. Potenţialele utilizări ale tehnologiei sunt dincolo de monede digitale şi servicii financiare, arată un articol din această săptămână din Business MAGAZIN.

♦ Decizia de a părăsi un angajator nu este întotdeauna uşoară sau plăcută. Nemulţumirile legate de bani sau de relaţia cu şeful direct sunt cel mai frecvent întâlnite semnale că trebuie făcută o schimbare în carieră, însă nu întotdeauna acestea duc la renunţarea la un loc de muncă. Când ar trebui ca un angajat să plece dintr-o companie? Citiţi răspunsul în Business Magazin.

♦ Cele mai mari riscuri pentru România sunt interne - de natură fiscală şi politică, legate de încercarea de a reduce independenţa justiţiei. Iar mediul fiscal imprevizibil alături de costurile de finanţare mai mari ar putea afecta, în viziunea UniCredit, consumul intern şi, implicit, creşterea economică în 2018 şi anul viitor, mai scrie Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO