Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al Business Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

04.02.2019, 00:04 88

► „Plan de afaceri pentru un gadget gândit în România” este materialul de copertă pe care Business MAGAZIN vi-l propune în cea mai recentă ediţie.

Vâlva creată în jurul unor boxe bluetooth în formă atipică, aflate printre dispozitivele care ne-au reprezentat la târgul internaţional de tehnologie CES, îi au în atenţia noastră pe Daniel Văduva şi Mylan Louertani, amintindu-ne şi de cât de puţine produse hardware dezvoltă antreprenorii români. Ei au obţinut o finanţare de 613.000 de dolari pe platorma de crowdfunding Indiegogo, au vândut 3.000 de boxe Sound Heroes – primul lor produs, iar pentru anul în curs ţintesc venituri de peste 7 milioane de dolari şi vânzarea produselor prin canale de distribuţie online şi în retail. De ce au mizat fondatorii Kalium Labs pe un astfel de proiect şi ce presupune un plan de afaceri pentru un gadget gândit în România?

► Jean Valvis, denumit anterior de Business MAGAZIN „creatorul de branduri”, şi-a propus să transforme apa în brand de ţară şi pariază pe puritatea izvoarelor din Carpaţi, despre care spune că este apreciată ca un produs premium în 14 ţări, printre care şi Statele Unite. Care este planul său în această direcţie?

► Timp de aproape 50 de ani, liderii lumii s-au adunat, la fiecare început de an, într-un mic sat elveţian de la poalele munţilor. Davos găzduieşte unul dintre cele mai importante evenimente economice ale anului, un forum în cadrul căruia se discută atât problemele curente, cât şi planuri pentru anii ce vor veni. Ce s-a aflat printre preocupările bogaţilor lumii anul acesta?

►  Andrei Câmpean a absolvit Facultatea de psihologie însă nu a profesat pentru mult timp. A ales să îşi dezvolte cariera în domeniul resurselor umane, mai exact în recrutare. A lucrat pentru giganţi precum Nokia şi Verizon, iar acum pentru Amazon. A început pe piaţa din România, iar apoi s-a mutat în Irlanda, unde locuieşte şi astăzi şi unde recrutează angajaţi pentru unele dintre cele mai puternice economii ale lumii. Cum este viaţa de expat român pe tărâm irlandez?

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO