Companii

Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN: Vrei să-ţi creşti afacerea? Asociază-te!

Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN:...

Autor: Ioana Matei

05.10.2020, 00:04 174

►După modelul din vest, şi pe piaţa locală au început să apară asocieri, iniţial între jucători străini, iar mai nou între firme autohtone şi internaţionale sau chiar între afaceri antreprenoriale româneşti. Primele încercări au luat naştere acum câţiva ani, dar pandemia de COVID-19 pare că accelerează trendul. Ce firme de pe piaţa locală au mizat pe asociere ca modalitate de creştere a afacerilor în contextul actual?

►Despre solidaritate s-a vorbit poate mai mult ca niciodată în perioada recentă, dar cum se traduce solidaritatea în fapte? Şi ce se întâmplă când ceva neprevăzut - precum pandemia de COVID-19 - dă peste cap bugetele companiilor? Mai este loc şi de fapte bune? Cum este definit - şi redefinit - conceptul de CSR în contextul actual am discutat într-un eveniment online organizat recent de Business MAGAZIN, ale cărui concluzii le puteţi citi în ediţia curentă a revistei.

►Paul Neagoe are doar 28 de ani. Şi totuşi, a acumulat deja experienţă în două multinaţionale, culminând cu un rol de conducere a echipei responsabile de dezvoltarea platformei de anunţuri a OLX în România. A decis acum să facă pasul spre antreprenoriat, după ce a identificat un domeniu care abia începe să se contureze pe piaţa locală: hardware as a service. Care este povestea businessului Lizit?

►La câţiva ani după ce Lenovo a cumpărat Motorola de la Google, compania se repoziţionează şi atacă piaţa locală cu o serie de flagshipuri Motorola şi cu o strategie prin care vrea să îşi dubleze businessul realizat în România.Au povestit despre aceasta pentru  Business MAGAZIN managerii regionali ai Lenovo Mobile Business Group.

►Întâlnirile faţă în faţă, încrederea în autorităţi, deplasările - sunt printre lucrurile a căror pierdere o regretă cel mai mult antreprenorii şi executivii din construcţii, în ultima jumătate de an, de când coronavirusul a schimbat complet modul în care se face business în România şi în lume. Ce-au avut şi ce-au pierdut ei în perioada aceasta?

►Un castel uitat transformat total după o investiţie de 1 milion de euro a pus din nou pe harta turistică a României un sta din Covasna. Iniţiatorul acesteia? Un conte cu o poveste care pare desprinsă din vremurile de odinioară, când totul era mai simplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO