Companii

Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN: City breakuri de pandemie – Unde zburăm în vara aceasta?

Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN:...
26.04.2021, 00:04 216

► Vara anului 2021 se arată plină pentru touroperatorii care au introdus chartere pentru sezonul din acest an. Era city breakurilor pare să fi apus odată cu pandemia, iar acum Parisul, Roma, Atena sau Viena au fost înlocuite de plajele exotice din Maldive, Zanzibar, Dubai şi Egipt - noua Antalya. Care este harta destinaţiilor unde românii îşi pot face concediile în 2021?

► Energia verde din România este la începutul unui nou boom, după cel din 2009 - 2014. Forţele investitorior în verde fiind mai unite ca niciodată. Care sunt perspectivele dezvoltării energiei verzi şi cum ar putea fi acesta atins?

► Agenda lui Zbynek Kocián, CEO-ul grupului ceh Notino, nu a fost modificată foarte mult de pandemie: continuă să călătorească în pieţe de interes pentru grupul retailerului, în vederea dezvoltării parteneriatelor cu diverse branduri, dar şi în pieţe cheie pentru strategia de creştere a companiei. De altfel, Bucureştiul este unul dintre oraşele unde ajunge deseori. Care sunt planurile pentru piaţa locală ale grupului de jumătate de miliard de euro, axat pe înfrumuseţarea europenilor?

► Teodor Blidăruş, programator de meserie şi Sergiu Neguţ, profesor în business development, au pus bazele companiei FintechOS în toamna lui 2017. Ideea însă a venit puţin mai devreme, în urma unei discuţii între prieteni - la bere.

► În timp ce câteva sute de mii de români investesc deja în criptomonede, iar piaţa capătă o nouă dimensiune pe plan local, fintech-urile româneşti care intermediază astfel de tranzacţii spun că nu prea au putut să-şi ţină conturile deschise la băncile din România. Joi, 15 aprilie, BNR a dat un semnal pozitiv prin care a transmis clar că nu le interzice băncilor să accepte tranzacţii cu fonduri provenite din monede virtuale. Ce urmează? Ioana Matei

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în noul număr al Business MAGAZIN.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO