Companii

Ce puteţi citi în noul număr Business MAGAZIN: De ce demisionează corporatiştii?

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în noul număr al revistei. Revenim cu o nouă ediţie pe 30 august!

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în noul număr al revistei. Revenim cu o nouă ediţie pe 30 august!

Autor: Ioana Matei

17.08.2021, 00:04 884

► Inversarea neaşteptată a forţelor de pe piaţa muncii, dependenţa de adrenalina antreprenoriatului, precum şi fricile pandemiei sunt câteva dintre temele analizate în noua ediţie de vară a Business MAGAZIN. Nu i-am ocolit nici de această dată pe antreprenori şi am trecut de la cei aflaţi „în prima linie“ când vine vorba despre lupta cu preţurile în piaţa materialelor de construcţii, la un Facebook autohton dedicat start-up-urilor în căutare de investiţii. Nu am uitat că şcoala se apropie cu paşi repezi şi am vorbit despre „Generaţia cu Zoomul la gât“ şi nu am putut omite nici cel mai ciudat război cu care se confruntă omenirea: cel în care lupta se dă pentru principala resursă a lumii.

► Pandemia a condus la un val de demisii, iar mulţi dintre corporatişti au ales o altă cale profesională, oferind o lecţie chiar şi managerilor care îşi răsfăţau angajaţii cu cele mai inventive beneficii. De ce demisionează corporatiştii? Au spus „Adio, corporaţiei!“ pentru a se dedica unui proiect propriu sau pentru a pune umărul alături de alţi antreprenori români la transformarea în businessuri solide a unor idei abia lansate. Cine sunt noii iubitori de risc din mediul de afaceri local?

► Într-o perioadă care va redefini modul în care se va produce şi consuma energia, cu 3,4 milioane de consumatori conectaţi, Dragoş Bărbulescu, noul CEO al Delgaz Grid, devine un om cheie al energiei, la cârma unei companii de care depinde tranziţia energetică locală. Care-i sunt planurile?

► Uşor-uşor, odată cu depăşirea de moment a crizei sanitare, oamenii au ieşit din „cochiliile“ lor pandemice şi cel puţin o parte dintre ei participă la evenimentele minuţios programate. Restul au rămas însă acasă şi se luptă cu agorafobia, aşa cum o denumesc psihologii, adică teama de mulţime. Care este soluţia pentru ei?

►  Când este foarte cald, bei apă, când pădurea arde, stingi focul cu apă. În apă cresc peştii, carnea săracului, iar cu apă sunt irigate, chiar şi în deşert, câmpuri cu cereale şi plante hrănitoare. Apa este viaţă, energie şi distracţie. Dar ce se întâmplă dacă o naţiune sau o comunitate rămâne fără acest lichid vital? 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO