Companii

Ce puteţi citi în noul număr al revistei Business MAGAZIN: care sunt fondurile de investiţii care au pariat 2 mld. euro pe România

Ce puteţi citi în noul număr al revistei Business...

Autor: Ioana Matei

10.02.2020, 00:06 150
  • Au în administrare active de sute de miliarde de euro, mai mult decât PIB-ul României. Sunt acei intermediari care fac legătura între cei bogaţi şi cei care au nevoie de bani. Nu este vorba de bănci sau de instituţii financiare nonbancare, răspunsul cel mai la îndemână, ci de fondurile de private equity, care reuşesc să îi convingă pe bancheri, miliardari şi investitori instituţionali că le vor multiplica banii investind - pe termen limitat - în companii din toate colţurile lumii. După ce şi-au securizat poziţii cheie în economiile dezvoltate ale lumii, cele considerate a avea risc mai redus şi câştig aproape garantat, a venit şi rândul economiilor periferice, cum este şi cazul României. Care sunt fondurile care au pariat pe România 2 miliarde de euro - doar anul trecut - şi ce urmează?

  • Ioannis Papalekas a pus umărul la creşterea şi modernizarea pieţei imobiliare româneşti. A pornit în urmă cu 20 de ani de la apartamente pe Bulevardul Unirii şi a ajuns cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia. Acum, şi-a vândut acţiunile către Radovan Vitek, un miliardar ceh cu investiţii pe piaţa imobiliară.

  • La un sfert de secol de la intrarea în România, lanţul de restaurante cu servire rapidă McDonald's îşi păstrează încă poziţia de lider al pieţei şi se îndreaptă cu paşi grăbiţi spre 100 de unităţi. Pentru a face faţă însă concurenţei tot mai acerbe şi pentru a păstra aproape clienţii din ce în ce mai grăbiţi, a pus la bătaie o serie de „arme”, printre care se numără comenzile digitale, servirea la masă şi staţiile de încărcare electrice.

  • Elena Oancea trăieşte înconjurată de plante de când se ştie. A copilărit într-un sat din judeţul Tulcea unde a învăţat tainele cremelor naturale de la bunica sa. Ca adult, nu a renunţat la pasiunea din copilărie şi a dezvoltat alături de familia ei propriul brand de cosmetice naturale din plante româneşti - Careless Beauty. Care este povestea acestei afaceri româneşti?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO