Companii

Ce puteţi citi în noul număr al Business MAGAZIN: Când pasiunile devin investiţie de criză

Ce puteţi citi în noul număr al Business MAGAZIN:...

Autor: Ioana Matei

02.02.2021, 00:04 60

Arta, bijuteriile, maşinile de lux sau alte obiecte preţioase asigură plăcere estetică sau artistică, dar şi randamente foarte bune, comparabile cu evoluţiile metalelor preţioase, fon­durilor de investiţii sau pro­prietăţilor imobiliare. Investiţiile în whisky, spre exemplu, ar fi devenit la începutul pandemiei mai pro­fitabile decât po­pu­lara monedă digi-tală Bitcoin, acţiu­nile în companii din S&P 500 sau chiar şi aurul, care re­prezintă în ge­neral un pariu sigur în astfel de vre­muri, scrie pre­sa inter­na­ţio­nală. Care sunt in­vestiţiile din pasiune la care încep să se uite şi iu­bitorii de fru­mos din Ro­mânia?

⇒Mihai Drăghici, un român reîntors în România, a adus pe piaţa locală tehnologia prin care putem plăti „cu faţa“. Fără carduri şi chiar fără un smartphone, achiziţiile pot fi făcute astfel „cât ai clipi“, la propriu. A povestit despre toate acestea antreprenorul, cu un accent american.
 
⇒Antreprenor de la 16 ani, Victor Balaniuc nu s-a lăsat descurajat de pandemia care a pus în stand-by primul său business, Front Row Events, axat pe organizarea de spectacole. S-a folosit în schimb de principalul aliat al generaţiei sale - tehnologia, pentru a porni un nou proiect: prima sală de smart boxing din România.

⇒Şi-a început cariera dezvoltând primele supermarketuri din vestul ţării alături de antreprenorul Florentin Banu, a pariat timp de cinci ani pe domeniul pariurilor sportive, iar acum vrea să dezvolte un lanţ de clinici care să încurajeze prevenţia can­ce­rului în Ro­mâ­nia. De altfel, acesta va fi ulti­mul rol de CEO din viaţa lui Vlad Ar­deleanu, fiin­dcă încă un deceniu în care să cons­tru­ias­că busi­ness, spu­ne el, este suficient.

⇒Coronavirusul îi descurajează pe vii­torii părinţi să aibă copii în cea mai mare parte a Euro­pei, dar mai ales în ţările din sud - din Italia şi până în Grecia - unde plasele de siguranţă socială sunt cele mai slabe, iar rata natalităţii era într-un declin puternic şi înainte de criză.

⇒Numele Corneliei Coman este legat invariabil de industria financiară locală şi internaţională, ea lucrând pentru ING Asigurări de Viaţă (NN acum) cea mai mare parte a carierei sale. De doar câteva luni, executivul român s-a mutat în Olanda, la Amsterdam, unde a preluat o nouă misiune: coordonarea activităţii de intermediere de asigurări a băncii ING în Belgia şi Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO