Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: De la audit, la automotive – Cum se face trecerea de la cifrele din Excel, la producţie?

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în noul număr al Business MAGAZIN.

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în noul număr al Business MAGAZIN.

Autor: Ioana Matei

22.02.2021, 00:05 208

► Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj, se poate mândri cu ceea ce am putea numi un parcurs profesional atipic: a început să lucreze într-una dintre companiile din Big Four, iar după aproximativ 20 de ani a ajuns să coordoneze activit­ă­ţile pe care altădată le vedea doar în rapoar­tele de audit. Cum se face trecerea de la cifrele din Excel, la producţie?

► Începutul de an a venit cu noutăţi în imobiliare, de la amânarea reducerii TVA-ului pentru locuinţele din segmentul middle-upper, până la impunerea unor noi standarde de eficienţă energetică la nivel european. În plus, şi clientul postpandemie vine cu criterii noi pentru alegerea unei locuinţe, după un an pe care l-au petrecut în cea mai mare parte a timpului în casă. Cum se reflectă toate aceste schimbări asupra pieţei a răspuns în cel mai recent webinar Real Estate. Real Talk by Storia.ro Ovidiu Grinici, director de vânzări la Impact Developer & Contractor.

► Fan Courier, compania cu capital privat românesc şi liderul pieţei de curierat, a ajuns anul trecut la afaceri de 1 miliard de lei, o creştere favorizată mai ales de cererea mare din online. 

S-a adăugat astfel listei (scurte) de 16 companii care au depăşit pragul de 1 miliard de lei în 2019.

► Radu Savopol, care a fondat împreună cu Lucian Bădilă businessul 5 to go, devenit cel mai mare lanţ românesc de cafenele, spune că mizează în continuare pe expansiune. Nu au stat o secundă nici în 2020, când au folosit perioada lockdownului pentru a se ocupa de amenajări şi de găsirea de spaţii, iar acum continuă să dezvolte cu viteză 5 to go, dar şi proiecte noi.

► Gura Milli este un fost cătun de oameni de la munte, obişnuiţi cu traiul dur, în armonie cu natura, în judeţul Buzău. Este „fost“, pentru că acum nu mai locuieşte nimeni permanent. Cu două excepţii: familiile Dincă şi Flesariu, care şi-au unit forţele pentru a ridica Ferma de sub Penteleu, o oază de linişte departe de sub lumea dezlănţuită. Ioana Matei

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO