Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: „Dacă am reuşit în România, putem să ne extindem şi în afară“

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN:...

Autor: Ioana Matei

25.01.2021, 00:05 315

♦ După mai mulţi ani în care a lucrat ca angajat în domeniul consultanţei fiscale, al asigurărilor şi al transportului de marfă, Vlad Ghinescu a văzut o oportunitate antreprenorială pe o nişă puţin dezvoltată pe piaţa locală: segmentul acordării de instrumente de garantare. În doar trei ani, compania înfiinţată de el şi de câţiva asociaţi a ajuns la venituri de 35 de milioane de lei şi ţinteşte statutul de jucător inter­naţional. Cum poţi dezvolta o astfel de afacere în România şi care sunt planurile de expansiune ale Capidava Financial, a povestit Vlad Ghinescu, CEO al companiei, în cel mai recent articol de copertă din Business MAGAZIN.

♦  Criza generată de pandemia de COVID-19 a lovit sever în operatorii aerieni, indiferent de geo­grafia lor sau de dimensiune. Blue Air a reuşit să navigheze prin criză şi, potrivit Oanei Petrescu, CEO al companiei, chiar să intre pe noi linii de business şi pe noi aeroporturi.

♦ Tehnologii precum inteligenţa arti­fi­cială, internetul lucrurilor sau au­tomatizarea proceselor sunt doar câteva dintre tendinţele care fac diferenţa în era datelor şi în industria asigurărilor, crede Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR. Cum crede că va evolua el piaţa asigurărilor în continuare?

♦ Sarah Sarrad a început şcoala la 5 ani, la 16 ani s-a angajat şi după numai trei ani şi-a deschis propria afacere: primul hotel şi spa de lux pentru animale de companie din România. Cum poţi să dezvolţi o astfel de afacere în România a povestit antreprenoarea de doar 26 de ani pentru Business MAGAZIN.

♦ Ramona, Vasile, Elisabeta, Ana, Nela, Zenovia. Sunt nume ale membrilor din familia Florea, dar şi denumirile caselor pe care le-au strămutat în ultimii 14 ani pentru a da forma unui adevărat muzeu al satului, în centrul oraşului Gura Humorului. Care este povestea caselor care amintesc de bătătura bunicii?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO