Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: Cum treci de la avocatură la businessul cu frumuseţe

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: Cum...
03.11.2020, 00:06 167

♦ Faptul că trăim într-o lume în care imaginea contează tot mai mult se reflectă şi într-o industrie înfloritoare în România în ultimii ani: chirurgia plastică, o piaţă care a ajuns în 2019 la o valoare de 130 de milioane de euro. Chiar dacă a studiat Dreptul, Valentin  Burada a decis să se reorienteze pe această nişă în urmă cu cinci ani. Care sunt „legile frumuseţii” descoperite de avocatul antreprenor?

♦ Pe final de octombrie, după aproape un an şi jumătate de discuţii şi negocieri, zeci de oferte neangajante depuse, mult mai puţine angajante şi patru companii sau consorţii în finală, grupul ceh CEZ, activ în domeniul energiei, a anunţat că şi-a vândut operaţiunile din România către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), un fond care administrează active de 129 de miliarde de dolari la nivel global, cât aproape jumătate din PIB-ul României.

♦ Parcursul carierei antreprenorului Dragoş Petrescu a fost unul colorat de diversitatea ţărilor în care a studiat, a businessurilor pe care le-a fondat şi de provocările ivite pe drum. Printre aceste experienţe şi-au făcut loc şi cărţile, de nelipsit din programul său, indiferent de situaţie şi loc.

♦ Ciot - Cioată reprezintă partea rămasă dintr-un copac după ce restul a fost tăiat sau rupt, potrivit definiţiei din DEX. Ce nume mai potrivit pentru un business în domeniul prelucrării lemnului şi al mobilei, nu? Iar când numele de familie al antreprenorilor care pornesc o afacere este în mod parcă predestinat Cioată, atunci nu mai rămâne nicio urmă de îndoială. Brandul e creionat parcă de la sine.

♦ Stresul zilnic, stilul de viaţă agitat şi întârzierea momentului de concepere a unui copil sunt cele mai frecvente probleme asociate cu infertilitatea, care scot din buzunarul cuplurilor din România până la 10.000 de euro pentru proceduri de fertilizare. Cum a evoluat această nişă a sănătăţii în România?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO