Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: cât de tare ne-a lovit criza?

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: cât...

Autor: Business Magazin

08.06.2020, 00:07 194

- Fiecare zi de criză costă 5.000 de locuri de muncă şi 500 de milioane de euro din cifra de afaceri a companiilor. Pentru restaurante, hoteluri, agenţii de turism, transport rutier şi aerian, industria de spectacole, trimestrul al doilea este compromis integral, dar „rănile“ crizei se vor vedea peste tot în economie.

„Majoritatea sec­toarelor econo­mice autoh­tone vor fi sever afectate“, notează BNR într-un raport publicat la finalul lunii mai.

Care sunt cifrele care descriu criza COVID-19 până acum şi cum percep oamenii din afaceri din Ro­mânia efectele acesteia, veţi putea citi în cel mai recent cover story al Business MAGAZIN.

 

- Christina Ver­chere, CEO-ul OMV Petrom, a povestit pentru Business MAGAZIN cum au muncit cei 12.500 de angajaţi ai companiei în contextul pandemiei de COVID-19, ce înseamnă minimul istoric la care a ajuns preţul petrolului pentru România, dar şi care crede ea că este caracteristica esenţială a unui lider în condiţii de criză. În cel mai nou număr al revistei veţi putea citi principalele mesaje ale executivului.

 

- Fondul de investiţii românesc DMoonshot, al omului de afaceri Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, a anunţat o investiţie de 300.000 de dolari pentru finanţarea unui start-up american de tehnologie axat pe datingul online.

Alături de acesta, în start-up a mai decis să investească şi Pierre Omidyar, fondatorul EBay. Ce se ascunde în spatele acestei decizii de investiţie?

 

- Trei antreprenori cu experienţă în marke­ting şi comunicare vor să lanseze o platformă de rezervări pentru cele mai faine 1.000 de pensiuni şi case de oaspeţi din România, după cum spun chiar ei. Povestea lor, în Business MAGAZIN.

 

- La început de an, piaţa fondurilor de investiţii se afla într-o etapă efervescentă, iar cei care o formau erau pregătiţi să scoată din „buzunar“ sume importante pentru a stimula creşterea start-up-urilor locale. Cum stau lucrurile acum pentru cei care au o idee şi un plan de business?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO