Companii

Ce puteţi citi în cel mai nou număr al Business MAGAZIN: Când creativitatea umană şi tehnologia îşi unesc forţele

Ce puteţi citi în cel mai nou număr al Business...

Autor: Ioana Matei

12.07.2021, 00:00 159

♦ Compania de consultanţă de management şi servicii profesionale Accenture, cu 15 ani de activitate în România, trece la un nou nivel de dezvoltare, bazat pe tehnologie, dar şi pe creativitatea angajaţilor. Ce rol are piaţa locală în această direcţie?

♦ Sediul corporaţiei era unul dintre elementele de bază ale culturii organizaţionale din companiile de o anumită talie, mai ales pentru multinaţionale. În condiţiile în care este greu de imaginat o revenire la modul de lucru de dinaintea pandemiei, câteva dileme trebuie adresate: mai există corporatist fără corporaţie şi nu cumva libertatea de a munci de oriunde s-a transformat în obligaţia de a munci în permanenţă, tocmai în absenţa sediului?

♦ Motivele care îi determină pe micii antreprenori să pornească la drum în lumea afacerilor sunt din ce în ce mai diverse. În cazul Cristinei Miliţoiu, acesta a constat într-un moment de cumpănă pentru familia sa, care a motivat-o să profite însă mai mult de fiecare zi şi să îşi transforme pasiunea în businessul Grădina de lavandă.

♦ Soluţiile pentru transformarea Capitalei în beneficiul locuitorilor sunt mai la îndemână decât ne-am imagina, dar presupun o schimbare aproape radicală de viziune în care omul devine mai important decât maşina sau betonul. Cum poate ajuta iniţiativa străzilor deschise să readucă oraşul în proprietatea oamenilor?

♦ Era anul 2007 când Radu Arseni descoperea Valea Andoliei, un loc pitoresc din zona Moeciu. Atât de mare a fost atracţia, încât nu a trecut mult până când a lăsat în urmă tot ce avea în Bucureşti, unde era bine ancorat, pentru a arunca ancora în altă parte şi pentru a deschide, 13 ani mai târziu, pensiunea agroturistică Andolia. 

 

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în noul număr al Business MAGAZIN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO