Companii

Ce planuri de extindere are un antreprenor din Brasov care a investit 10 mil. euro intr-o retea de materiale de constructii

Ce planuri de extindere are un antreprenor din Brasov care a investit 10 mil. euro intr-o retea de materiale de constructii
02.03.2010, 23:03 400

Florin Madar, 47 de ani, proprietarul companiei Temad dinBrasov, specializata in distributia de materiale de constructii siproduse auxiliare, si-a bugetat o crestere de 15% a cifrei deafaceri in euro anul acesta, pana la 25,4 mil. euro, dupa ce in2009 si-a extins portofoliul de produse de materiale de constructiisi a deschis a 14-a filiala la Piatra-Neamt.

"In urmatorii ani, extinderea companiei se va realiza pringasirea de noi canale de distributie, noi branduri si linii deproduse si eventual extindere regionala. In acest an ne-am bugetato crestere de 15% la cifrele in euro. Unul dintre argumenteleacestei cresteri este extinderea in 2009 a portofoliului de produsesi adaugarea in portofoliu a unor noi branduri puternice", spuneMadar, care a inceput afacerea Temad in 1994 si a investit 40 mil.lei (circa 10 mil. euro) in extinderea businessului, bani provenitidin reinvestirea profitului si surse proprii.

Madar este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul ASEBucuresti (1982-1986) si a ocupat mai multe pozitii de directorcomercial la firme din Brasov, pana a infiintat propriulbusiness.

"In acest moment, investitiile totale se situeaza in jurulcifrei de 40 de milioane de lei. S-a investit in principal indezvoltarea bazei logistice, automatizarea si modenizarea fortei devanzari si in pregatirea angajatilor", afirma directorul general alcompaniei.

Extindere in Moldova cand businessul era de 4 milioanede euro

Compania are in prezent 14 filiale si 4 distribuitori in Romaniasi Republica Moldova, cele mai mari venituri fiind generate de zonaCentru-Transilvania, avand in vedere ca sediul si depozitul centralse afla in Brasov.

"Decizia extinderii in Republica Moldova a fost luata in 2002,cand compania avea o cifra de afaceri de 4 milioane de euro. InMoldova am dezvoltat un joint-venture si credem ca in continuare caaceasta regiune are un mare potential de dezvoltare", sustineMadar.

Temad si-a mentinut anul trecut cifra de afaceri la nivelulanului 2008, respectiv 93,6 milioane de lei (22,1 mil. euro), insain euro a scazut cu 14%.

"Consideram ca mentinerea cifrei de afaceri a fost o performantain conditiile vitrege de piata traversate anul trecut. Scadereapietei constructiilor si blocajul financiar inregistrat dedezvoltatorii imobiliari au afectat profund activitatea. La acesteas-a adaugat reducerea veniturilor populatiei care a amanatlucrarile de amenajare si renovare a locuintelor", explicaMadar.

El considera ca dificultatile intampinate in 2009 au determinato analiza mai atenta asupra cheltuielilor din toate departamentelesi a inceput optimizarea proceselor interne. "La sfarsitul anului2009 am demarat automatizarea depozitului central de la Brasov si adepozitelor locale, investitie care isi va dovedi eficienta in ceeace priveste optimizarea stocurilor si cresterea cotei de livrare aproduselor solicitate de clienti".

Compania a ajuns la 210 angajati

Compania si-a extins anul trecut numarul de angajati cu 5%, panala 210 persoane, dupa ce a deschis inca o filiala in Piatra-Neamt."Am reusit sa ne pastram oamenii motivati si am avut resursefinanciare pentru a-i instrui periodic. Mai mult, echipa a fostextinsa in departamentele comercial-marketing si vanzari", afirmareprezentantii Temad.

Compania distribuie peste 4.700 de articole din domeniulproduselor auxiliare pentru constructii, amenajari interioare,bricolaj, auto si produse de curatenie si intretinere. Circa 25%din venituri sunt generate de adezivi si etanseizanti pentruconstructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO