Companii

Ce planuri are noul acţionar pentru fosta fabrică de pâine Titan

Ce planuri are noul acţionar pentru fosta fabrică de...

Autor: Cristina Roşca

28.09.2016, 00:07 2453

Lantmännen Unibake, o cooperativă suedeză cu afaceri de peste 1,1 mld. euro anual, a preluat fosta fabrică de panificaţie Titan din comuna Pantelimon, judeţul Ilfov, de la austriecii de la Raiffeisen. Ziarul Financiar a scris încă din luna mai despre această tranzacţie.

Cele două părţi nu au făcut publică valoarea tranzacţiei.

Noul acţionar al fabricii cu 80 de salariaţi anunţă planuri de expansiune, afirmând că vrea să extindă producţia, să atace noi segmente de piaţă şi să transforme România într-un hub de export.

„Momentan produsele realizate în Pantelimon sunt vândute în România şi în pieţele înconjurătoare. Odată cu această achiziţie noi intrăm pe piaţa din România. Avem deja o linie de producţie, vrem să mai deschidăm încă una şi avem spaţiu pentru a creşte ulterior“, spun oficialii de la Lantmännen Unibake. Ei mai spun că noua fabrică intrată în portofoliul companiei va reprezenta o poartă pentru expansiunea pe pieţele din Ungaria, Croaţia şi Ucraina.

Momentan pieţele pe care fabrica din Ilfov îşi vinde produsele sunt România şi ţările din vecinătate precum Bulgaria, Serbia şi Grecia. „În anii care vin am putea chiar să ne extindem şi mai mult, pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO