Companii

Ce joburi se caută înainte de sărbători: curieri, promoteri, lucrători comerciali, cofetari sau şoferi. Ofertele pentru animatori la petreceri au dispărut însă

Ce joburi se caută înainte de sărbători: curieri,...

Autor: Roxana Rosu

09.12.2020, 11:25 117

Oferta de joburi pentru candidaţii care vor să lucreze în  retail, curierat, e-commerce sau în industria alimentară a crescut în ultima perioadă, companiile scoţând la bătaie peste 5.000 de poziţii pentru curieri, promoteri, lucrători comerciali, cofetari sau şoferi. 

Joburile se adresează atât candidaţilor aflaţi la început de carieră, cât şi celor cu experienţă şi inclusiv candidaţilor din segmentul de vârstă 45+, aceştia din urmă fiind şi cei care au avut cele mai mari dificultăţi anul acesta în găsirea unui loc de muncă.

”În fiecare an, începând cu luna noiembrie, vedem cum începe să crească numărul de locuri de muncă pentru aceste poziţii. Angajatorii recrutează pentru vârfurile de comenzi şi de trafic aferente campaniilor de Black Friday şi, mai apoi, pentru cele din luna decembrie, când toată lumea se pregăteşte de sărbători. Se pare că nici anul acesta nu a făcut excepţie de la regulă. Singura schimbare este legată de o scădere puternică a numărului de joburi destinate animatorilor pentru că au dispărut petrecerile de Crăciun, petrecerile pentru copii, evenimentele corporate şi aşa mai departe. În anii trecuţi, vedeam o explozie a cererii pentru animatori. Nu mai este cazul acum”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai joburi se adresează şoferilor, curierilor şi celor care vor să lucreze pe alte poziţii în transport şi logistică – manipulant marfă, dispecer ori stivuitorist. Aproape 1.000 de poziţii sunt deschise pentru lucrători comerciali şi casieri şi câteva sute pentru brutari, cofetari şi patiseri. Cei care vor să lucreze ca promoteri sau merchandiseri au peste 600 de opţiuni în acest moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO