Companii

Ce i-a învăţat pandemia pe managerii din construcţii: să se adapteze, să fie pregătiţi pentru modernizare şi cumpătaţi

Ce i-a învăţat pandemia pe managerii din construcţii:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.08.2020, 13:48 1835

♦ Cumpătare, flexibilitate, deschidere pentru schimbări, atenţie faţă de angajaţi şi capacitate de a lua decizii rapide ♦ Sunt câteva dintre lecţiile pe care firmele din domeniul construcţiilor spun că le-au învăţat până acum din pandemie.

Ziarul Financiar a întrebat zece com­pa­nii din construcţii - de la antreprenori generali, la producători de acoperişuri, panouri termo­izo­lan­te, uşi şi ferestre - ce au avut de învăţat din tă­vă­lugul pandemiei de Covid-19, din martie încoace.

„Am învăţat că planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg, că e bine să ai tot­deauna şi un plan B, că trebuie să ne capitalizăm companiile, ca să poată fi pregătite pentru orice evenimente. E bine să activezi pe mai multe pieţe, în mai multe ţări, pentru că nu peste tot se iau aceleaşi decizii. Am învăţat că tre­buie să iei decizii rapide şi să nu pierzi tim­pul“, spune Ştefan Cherciu, proprietarul pro­ducă­torului de tâmplărie Casa Noastră din Craiova.

Răspunsurile executivilor sunt o serie întreagă de idei care ar putea să ajute executivii şi de acum încolo să-şi gestioneze afacerile, pentru a fi mai bine pregătiţi în faţa unor crize neaşteptate, precum cea a coronavirusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO