Companii

Ce este „bubble travel“, noul tip de turism pe care îl practică vasele de croazieră: turiştii pot să viziteze diferite destinaţii dar fără să consume nimic

TENDINŢE ÎN TURISM

Croazierele erau tot mai populare la nivel mondial înainte de pandemie, atrăgând anual undeva la 30 de milioane de oameni.

Croazierele erau tot mai populare la nivel mondial înainte de pandemie, atrăgând anual undeva la 30 de milioane de oameni.

Autor: Cristina Roşca

08.07.2021, 17:30 18388

♦ Călătoriile pe vase de croazieră ce găzduiesc mii de turişti au fost printre cele mai afectate de pandemie din cauza riscurilor mari pe care le presupuneau. Anual, 15.000-20.000 de români făceau astfel de călătorii, conform celor mai recente date.

Vasele de croazieră şi-au reluat recent cursele în jurul lumii, însă condiţiile de călătorie s-au schimbat faţă de perioada de dinainte de pandemia de COVID-19. A apărut astfel concep­tul de „bubble travel“, care presupune că turiştii pot să viziteze diferite destinaţii dar respectând o serie de reguli drastice. Spre exemplu, turiştii nu trebuie să cumpere sau să consume nimic la destinaţie, fiind însoţiţi în permanenţă de oficiali ai organizatorilor. Celor care nu se supun regulilor nu li se va permite reîmbarcarea pe vas pentru a-şi continua călătoria, scrie şi presa străină.

Măsurile au fost luate pentru a limita răspândirea bolii şi pentru a permite organizarea de croaziere în siguranţă dat fiind că marile vase găzduiau mii de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO