Companii

Ce companii româneşti ar avea succes la bursă? eMag, Dedeman, Bitdefender, Hidroelectrica, dar şi Aeroporturi Bucureşti

Ce companii româneşti ar avea succes la bursă? eMag,...

Autor: Liviu Popescu

17.11.2020, 16:03 584

eMag, Dedeman, Bitdefender, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa sunt printre companiile româneşti care ar avea succes la bursa de la Bucureşti, consideră reprezentanţi ai unor dintre cele mai mari companii listate deja.

“Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa pe partea de companii de stat, iar pe partea de companii private mi-ar plăcea să vad pe lângă UiPath, Dedeman, dar şi Bitdefender”, spune Marius Dan, senior-vicepreşedinte al Franklin Templeton, în cazul unui eveniment organizat marţi de Bursa de Valori Bucureşti.

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, spune că pe lângă cele menţionate de Marius Dan ar adăuga şi eMag, cel mai mare retailer online din România. “Sunt nume reputaţionale, dar poate că în această perioadă de pandemie pentru Aeroporturi Bucureşti nu are fi oportună o listare. Dar Hidroelectrica, Portul Constanţa, Dedeman, eMag, Bitdefender, sunt firme reprezentative pentru România, pentru antreprenoriatul românesc”.

Bursa românească aniversează în această săptămână 25 de ani de la redeschidere, respectiv de la realizarea primelor tranzacţii post-decembriste, astfel că realizează o serie de evenimente pentru a reflecta acest sfert de veac din perspectiva investitorilor, a brokerilor, conducerii companiilor listate, dar şi autorităţi.

La evenimentul de marţi, moderat de Cristian Hostiuc, director editorial al Ziarului Financiar, au participat şi Corina Popescu (CEO Electrica) şi Gheorghe Dobra (CEO Alro Slatina).

“Aş începe cu Dedeman”, spune Gheorghe Dobra. “Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa”, continuă el. “Chiar dacă este în situaţia în care este, cred că privatizarea Aeroporturi Otopeni ar scoate compania la lumină pentru că lipseşte transparenţa”.

Corina Popescu menţionează Hidroelectrica, companie care “poate duce bursa la alt nivel”. CEO-ul Electrica adaugă şi eMag pe listă, dar şi Bitdefender.   ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO