Companii

Ce au făcut anul trecut constructorii care îşi dublaseră afacerile în 2019: din 25, doar 10 au continuat să crească, restul au fost pe minus

Doar
zece din 25 de firme de peste 100 de milioane de lei din construcţii, care îşi dublaseră cifra de afaceri în 2019, au reuşit să se menţină pe plus şi în 2020. Alte 15 au raportat afaceri în scădere anul trecut comparativ cu cel precedent, subliniind încă o dată volatilitatea acestui sector, care depinde într-o mare măsură de investiţiile statului, de contractele publice încheiate, dar şi de stabilitatea pieţei. ZF a plecat de la un tabel pe care îl publicase în oc­tom­brie 2020, cuprinzând cele mai mari firme de construcţii care reuşiseră cel puţin dublarea cifrei de afaceri în 2019 faţă de 2018. Tesaro Kit Construct, Kirlic Group, Antrepriză Mon­taj Instalaţii, Aqua Parc, Lemacons, Soradi Develop­ment sunt câteva dintre companiile de con­struc­ţii care ra­por­tau, în 2019, creşteri de peste 100% (adică du­blare) ale afacerilor. Datele reflectă efervescenţa construcţiilor şi evoluţia lor de la un an la altul, amploarea investiţiilor şi apetitul dezvoltatorilor pentru proiecte noi. Din acest punct de vedere, anul 2020 a fost unul bun, deşi a fost marcat de pandemia de COVID-19. Nu toate companiile au avut însă de câştigat la fel de mult. Cumulat, cele 25 de companii incluse în analiză au avut în 2020 afaceri de 6,9 mld. lei, faţă de 6,3 mld. lei în 2019, potrivit calculelor ZF. Creşterea a venit din rândul firmelor care s-au menţinut pe plus, în frunte cu Spedition UMB, compania familia Umbrărescu din Bacău.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.