Companii

Cazul românilor blocaţi pe aeroportul din Lisabona, după ce TAP Portugal a anulat două curse: Fac bani în România din vânzarea biletelor dar nu dau nicio explicaţie

Cazul românilor blocaţi pe aeroportul din Lisabona,...

Autor: Mirabela Tiron

28.08.2017, 19:15 1358

TAP Portugal, compania aeriană a Portugaliei, care a anulat două curse pe ruta Lisabona-Bucureşti (sâmbătă şi duminică) ţinând  zeci de pasageri  blocaţi pe aeroportul din Lisabona, nu are niciun reprezentant care să ofere pasagerilor explicaţii cu privire la situaţia zborurilor anulate.

Niciun număr de telefon nu este disponibil pentru pasagerii români care vor să solicite informaţii cu privire la un anumit zbor. Compania este reprezentantă pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) de GlobeGround pe operaţiunile de handling.

“Este programat un zbor cu aterizare la ora 21 astăzi din Lisabona, cu o aeronavă Airbus a TAP Portugal. Nu avem date cu privire la câţi pasageri urmează să fie îmbarcaţi pe acest zbor”, a declarat un reprezentant de la biroul de informaţii al aeroportului Henri Coandă. Ultima cursă operată de TAP Portugal a fost pe 26 august, pe Bucureşti-Lisabona, la bordul aeronavei s-au îmbarcat 135 de pasageri.

Tap Portugal a intrat pe piaţa din România la jumătatea anului 2012, iar în anul următor a transportat peste 43.000 de pasageri, conform datelor furnizate la acea vreme de companie.

Compania portugheză a renunţat la aceste curse anul trecut pe fondul reorganizării. La scurt timp după ce jucătorul portughez a oprit operarea zborurilor pe această rută, compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că introduce curse pe Bucureşti-Lisabona.

TAP Portugal a reluat zborurile către Lisabona în iulie anul acesta.

“ANAT a trimis Ambasadei Portugaliei la Bucureşti un protest după situaţia creată de compania portughează, reclamând lipsa de comunicare între TAP Portugal şi agenţiile de turism care au vândut vacanţe cu transport pe cursele acesteia. Mai multe agenţii de turism membre ale asociaţiei au anunţat ANAT că nu au avut nicio comunicare cu TAP Portugal începând de sâmbătă noaptea, când a fost anulat zborul 1324, de la Lisabona la Bucureşti, şi nici când al doilea, de duminică noaptea, a fost, de asemenea, anulat. Agenţiile de turism au fost în situaţia să nu îşi poată informa turiştii despre întoarcerea lor acasă şi asaltate de reclamaţii pentru o situaţie pe care nu au creat-o”, potrivit unui comunicat al ANAT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO