Companii

Câţi bani lasă un client în cofetăriile lui George Copos

Câţi bani lasă un client în cofetăriile lui George...

Autor: Cristina Roşca

11.05.2013, 00:37 1481

Un client al cofetăriilor Ana Pan, deţinute de omul de afaceri George Copos, cheltuie în medie 10 euro  pe produse de patiserie şi cofetărie, potrivit unor calcule ZF pe baza datelor furnizate de companie.

Carmen Friptu, directorul general al Ana Pan, spune că zilnic lanţul are peste 1.500 de clienţi, numărul crescând substanţial de sărbători. Anul trecut compania a realizat o cifră de afaceri de 4,3 milioane euro, iar pentru anul 2013 lanţul şi-a bugetat o creştere până la 4,5 milioane euro, cu 30% sub nivelul obţinut în 2008, ultimul an de boom, şi la jumătate faţă de 2007. Astfel, potrivit calculelor ZF, fiecare client lasă 10-11 euro la casă. În cazul magazinelor Ana Pan cel mai bine vândute produse sunt cele de patiserie şi cofetărie, cu o pondere relativ egală în total vânzări.

Despre clienţii Ana Pan, Carmen Friptu spune că sunt persoane de toate vârstele, educate,
care consumă de mulţi ani produsele companiei.

Cele mai bune cofetării din punct de vedere al vânzărilor sunt cele din zonele Dorobanţi, Titulescu şi Traian, reprezentanţii Ana Pan spunând că zonele stradale sunt cele care aduc cel mai mare număr de clienţi.

În prezent lanţul de cofetării numără 21 de unităţi - 18 proprii şi trei în franciză - cu patru mai puţine decât în 2010. Toate magazinele reţelei sunt în Bucureşti (20) şi judeţul Ilfov (Otopeni, 1). Anul acesta compania a deschis o unitate în zona pieţei Floreasca după ce în 2012 nu a fost operată nicio deschidere nouă, ci doar relocări în diverse zone ale capitalei.

Citiţi o analiză completă despre cofetăriile Ana Pan pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO