Companii

Catania, Bologna şi Lisabona: noile destinaţii externe preferate de români pentru sărbătorile de iarnă

Catania, Bologna şi Lisabona: noile destinaţii externe...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2017, 11:33 165

Românii preferă pentru petrecerea sărbătorilor din acest an destinaţii europene consacrate, precum Londra şi Roma, însă şi-au îndreptat atenţia şi spre zone mai puţin cunoscute, precum Lisabona, Cătănia-Sicilia şi Bologna, potrivit unei analize realizată de vola.ro.

În acelaşi timp, şi destinaţiile din România au fost solicitate în această perioadă, cu Timişoara, Cluj şi Iaşi în topul opţiunilor.

Londra rămâne cea mai populară destinaţie către care românii zboară de Crăciun, statistica Vola.ro arătând că peste 10% dintre biletele emise cu plecare în perioada Crăciunului au ca destinaţie capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populară destinaţie este Roma. 

În topul preferinţelor românilor se mai număra şi Bruxelles, Milano sau Madrid. 

Destinaţiile exotice au înregistrat o creştere cu 25% faţă de totalul rezervărilor de anul trecut, turiştii orientându-se spre destinaţii cu plajă precum Thailanda sau Maldive. 

Românii au început să îşi rezerve încă din luna martie biletele de avion sau vacanţele pentru aceste sărbători. Prima rezervare pentru Crăciunul din acest an a constat în 2 bilete de avion pe ruta Bucureşti-Roma (dus-întors), achiziţionate în luna martie 2017, la un preţ total de 75 euro. Tot în martie a fost făcută şi prima rezervare pentru Revelion: 2 bilete de avion pe ruta Bucureşti-Maldive (dus-întors), costând 1500 euro.

Primul city break rezervat pentru Crăciun a fost achiziţionat tot în luna martie şi a avut ca destinaţie finală Roma, preţul pachetului pentru două persoane, cu zbor şi cazare 2 nopţi incluse, fiind de 330 euro. Primul city break rezervat pentru Revelion a fost achiziţionat în luna mai şi a avut ca destinaţie Larnaca. Pachetul ce a inclus cazare 3 nopţi şi biletul de avion pentru 2 persoane a costat 270 euro. 

“Am observat din ce în ce mai mulţi clienţi care şi-au adaptat obiceiurile pentru a beneficia de cele mai bune preţuri chiar şi pentru perioade aglomerate, precum Crăciunul şi Revelionul. În cele mai multe cazuri, asta înseamnă rezervarea biletelor din timp, chiar şi cu 6 luni înainte. Un sfat poate prea puţin menţionat este că decembrie şi ianuarie sunt luni foarte bune pentru achiziţia biletelor de avion cu plecare în restul anului, aşa că recomandăm un mic buget pus deoparte pentru ofertele care vor apărea cu siguranţă în luna ianuarie” a declarat Matei Psatta, Head of Marketing Vola.ro

Conform analizei, 56% dintre rezervările de bilete de avion din perioada Crăciunului sunt pentru o singură persoană, ceea ce denotă faptul că românii aleg să călătorească în destinaţiile în care se află cei dragi lor. Statistica mai arată că 30% sunt rezervări de cuplu şi 14% sunt rezervări pentru mai mult de 3 persoane.

De Revelion, românii preferă să călătorească în cuplu, 42% dintre rezervările de bilete de avion fiind pentru două persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO