Companii

Catalin Chelu cedeaza majoritatea la firma de cablu

05.05.2006, 00:00 24

Omul de afaceri Catalin Chelu din Galati, unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata de capital, va renunta la pachetul majoritar de actiuni al CCC Blue Telecom, cel de-al treilea jucator de pe piata cablului. Tranzactia, in cadrul careia omul de afaceri va vinde 61,25% din actiuni, nu va schimba insa intentiile companiei de a se lista la Bursa.

Cumparatorul va fi Doina Rimar, tot din Galati. Ea a fost actionar impreuna cu Catalin Chelul in mai multe societati, printre care compania de comert Galgros Galati, producatorul de masini si echipamente Sembraz Sibiu sau la producatorul de obiecte de taiat Romseh.

De altfel, Catalin Chelu va mai vinde catre Doina Rimar si un pachet de aproape 90% din actiunile societatii de service pentru aparatura electrica Fricom Galati.

Omul de afaceri a confirmat tranzactia, dar nu a dorit sa precizeze valoarea acesteia.

"Tranzactia nu s-a finalizat inca, dar a fost aprobata de AGA de la CCC Blue Telecom. Pretul a fost unul foarte bun, dar nu vreau sa il fac public pentru a nu influenta piata", a declarat Catalin Chelu.

El va ramane cu un pachet de circa 33% din actiunile CCC Blue Telecom.

Omul de afaceri a declarat insa ca urmeaza sa investeasca banii obtinuti atat pe Bursa de Valori, cat si in alte companii pe care le detine. El este actionar in cateva zeci de societati fiind principalul detinator de spatii comerciale din Galati.

El controleaza, conform informatiilor de pe piata, pachete importante de actiuni la SIF-uri. Compania de cablu este in curs de listare la Bursa de Valori, documentatia necesara fiind depusa la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Compania de cablu are, conform ultimelor data disponibile, o cota de piata de circa 6% pe piata de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO