Companii

Cât i-a costat pe nemţii de la OBI să închidă un magazin: 2 mil. euro. Per total au pus lacătul pe 7 unităţi

Cât i-a costat pe nemţii de la OBI să închidă un...

Autor: Andrei Cîrchelan

19.09.2014, 17:09 1703

Retailerul german de bricolaj OBI, care a decis anul acesta să părăsească România, va plăti penalităţi de minimum 2 milioane de euro pentru părăsirea terenului ocupat la Piteşti, potrivit unui raport publicat la bursă de Rolast Piteşti, proprietarul terenului.

În general, contactele pe suprafeţe aşa de mari cum era cea închiriată de OBI se semnează pe perioade de cel puţin 10 ani, iar penalităţile sunt majore în cazul rezilierii anticipate.

OBI a intrat în piaţa locală în 2008 şi opera aici o reţea de şapte magazine, cu vânzări de circa 37 milioane de euro anul trecut.

Informaţii despre plecarea retailerului din România au început să apară în martie anul acesta. Ulterior, furnizorii au fost anunţaţi că OBI încetează operaţiunile la finalul lunii august, anul acesta.

Acţionarii Rolast au aprobat în adunare generală încetarea contractului de închiriere semnat cu OBI la Piteşti contra unei penalităţi de minimum 2 milioane de euro.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, acţionarii au aprobat evaluarea proprietăţii de la Piteşti, făcută de DTZ Echinox, la nivelul de minimum 4,85 mil. euro şi vânzarea proprietăţii către retailerul grec Jumbo.

Potrivit unor anunţuri anterioare ale Rolast, grecii de la Jumbo au oferit 5 mil. euro pentru magazinul OBI din Piteşti, alături de spaţiile de parcare şi căile de acces, respectiv o suprafaţă de 33.400 metri pătraţi

Compania Rolast, fost producător de cauciuc, este controlată în proporţie de 51,77% de societatea Naniero Investments Limited, înregistrată în Cipru. Printre acţionari se mai numără firma Mir Asset Management, din Bucureşti, cu o deţinere de 18,49% şi Romanian Investment Fund, înregistrată în Cipru, cu un pachet de 16,93% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO