Companii

Cât de optimiste sunt firmele de construcţii: estimările de creştere pentru 2021 sar chiar şi de 70%

Cât de optimiste sunt firmele de construcţii:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.07.2021, 07:00 364

Între 3% şi 72% variază procentele cu care companiile din construcţii estimează că vor creşte cifrele lor de afaceri pe parcursul anului 2021, unul care ar trebui să marcheze revenirea din pandemie şi să continue trendul ascendent pe care industria s-a aflat în 2020.

Analiza a fost făcută pe baza informaţiilor transmise de companiile care au răspuns chestionarului ZF în vederea realizării anuarului Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2021, care a apărut pe piaţă în luna iunie.

Cel mai ridicat nivel al cifrei de afaceri este aşteptat la Bilka Steel, producător de acoperişuri metalice din Braşov. După ce anul trecut a ajuns la un business de 795 de milioane de lei, în creştere cu 20%, antreprenorul Horaţiu Ţepeş şi-a setat miliardul de lei ca următoare ţintă de atins în 2021.

„La cum au evoluat lucrurile în prima parte a anului, avem convingerea că vom atinge obiectivul, poate chiar îl vom depăşi“, spune Horaţiu Ţepeş.

Mai modeste în estimări sunt companii precum Bog’Art (antreprenor general), Daw Benţa (producător de vopsele şi polistiren), Bravo Europa (acoperişuri), Sika (adezivi), Etex (gips-carton), Construcţii Erbaşu (antreprenor general) şi Optimedia (tâmplărie). În cazul lor, creşterile bugetate nu depăşesc 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO