Companii

Cât costă să înfiinţezi o cultură de zmeuri pe un hectar? Investiţia este între 60.000 şi 87.000 de lei, în funcţie de tehnologia aplicată

Agrobusiness

Cât costă să înfiinţezi o cultură de zmeuri pe un...

Autor: Florentina Niţu

05.12.2019, 19:10 1137

Cultura de zemuri este una dintre cele mai profitabile din România, producţia la hectar ajungând la 8.000 de kilograme, iar veniturile generate fiind de 80.000 de lei, în condiţiile în care preţul unui kilogram la poarta fermei este 10 lei.

Investiţia într-o plantaţie de zmeuri este între 60.000 şi 87.000 de lei, în funcţie de tehnologia aplicată, potrivit specialiş­tilor şi se recuperează după cinci ani.

„Cultura de zmeură este pretabilă într-un climat umed şi răcoros, însă terenul trebuie să fie cu o orientare care să asigure un grad optim de însorire. Ea se dezvoltă pe soluri uşoare, fertile şi bine drenate, ci nu pe solurile grele şi argiloase. Ar fi optimă înfiinţarea plantaţiei în zonele de deal, în special pe pantele sudice, unde arbuştii primesc suficientă lumină şi fructele se coc mai repede“, a spus Victor Caţavei, consultant fonduri europene în cadrul firmei Consult Investment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO