Companii

Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat furnizorul de servicii de logistică QeOPS în vânzarea pachetului majoritar către compania de curierat Cargus, controlată de fondul de investiţii Mid Europa Partners

Cristina Man (Partner) şi Adrian Hlistei-Mureşan (Senior Associate)

Cristina Man (Partner) şi Adrian Hlistei-Mureşan (Senior Associate)

Autor: Cristina Bellu

09.06.2021, 13:22 220

Avocaţii de la Stratulat Albulescu au acordat asistenţă juridică furnizorului de servicii de logistică QeOPS în legătură cu vânzarea recentă a pachetului majoritar către  compania de curierat Cargus, controlată de fondul de investiţii Mid Europa Partners.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonată de Cristina Man (Partner), cu sprijinul lui Adrian Hlistei-Mureşan (Senior Associate).

“Achiziţia va consolida oferta de servicii cu valoare adăugată pe care Cargus o oferă clienţilor săi, în linie cu investiţiile strategice ale companiei din ultimii doi ani, concentrate pe digitalizare şi îmbunătăţirea experienţei generale a clienţilor. Mai mult, tranzacţia subliniază angajamentul companiei faţă de segmentul de comerţ electronic, care se aşteaptă să îşi continue trendul ascendent, printr-o creştere de câte două cifre în următorii ani”, spun reprezentanţii casei de avocatură într-un comunicat.

Compania românească QeOPS (www.qeops.eu) specializată în furnizarea de servicii e-fulfillment şi soluţii personalizate de logistică, este deţinută şi condusă de Paul si Gabriel Copil. Cu o creştere de peste 50% a cifrei de afaceri în 2020, businessul QeOPS a trecut de un milion de euro anul trecut, o evoluţie care plasează QeOPS în primele 200 de companii de logistică din România, după cifra de afaceri.

Cargus, pe locul doi în topul celor mai mari companii din industria de curierat,  operează o reţea formată din 5 centre de sortare la nivel naţional, 51 de centre operaţionale şi o echipă formată din peste 2.450 de curieri, care efectuează peste 40 de milioane de livrări pe an.

Anul trecut, compania şi-a majorat veniturile cu 8%, până la 494 milioane lei, faţă de 454 milioane lei în 2019.

Urgent Cargus este deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, care a cumpărat compania de curierat de la fondul Abris Capital Partners în 2018 într-o tranzacţie estimată de ZF la 120-130 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO