Companii

Caru' cu bere mizeaza pe contractele cu agentiile de turism pentru a ajunge la afaceri de 2,5 mil. euro

Caru' cu bere mizeaza pe contractele cu agentiile de turism pentru a ajunge la afaceri de 2,5 mil. euro

Locatia este una dintre cele mai vechi din Capitala, fiind deschisa pentru prima data in anul 1892

25.01.2007, 16:34 44

Beraria Caru' cu bere, una dintre cele mai vechi si cunoscute locatii din centrul vechi al Capitalei, a inregistrat in primele trei luni de functionare dupa renovarea localului o cifra de afaceri de 600.000 de euro, de patru ori mai mult decat veniturile obtinute intr-un an intreg de functionare inainte de a fi preluat de compania care opereaza in prezent restaurantul.
"Cifra de afaceri pe care o estimam pentru aceste luni de functionare a fost depasita cu 80%", a declarat Claudia Chira, PR manager la Caru' cu bere si City Grill.
In perioada sarbatorilor de iarna, Caru' cu bere a inregistrat incasari de aproximativ 250.000 de euro, ceea ce reprezinta 40% din cifra totala de afaceri a restaurantului.
"Luna decembrie a reprezentat o perioada plina pentru Caru' cu bere, companiile au organizat in incinta restaurantului petreceri de Craciun pentru angajati, s-au incheiat o serie de contracte cu agentii de turism. Estimarile pe care le-am facut inainte de deschidere pentru cifra de afaceri au fost depasite ceea ce s-a intamplat", a precizat Chira.
Pentru 2007, conducerea restaurantului vizeaza o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro.
"Pentru majorarea incasarilor mizam pe majorarea numarului de turisti care vor veni prin agentiile cu care am incheiat contracte de colaborare, pe organizarea unor evenimente si pe lansarea unor produse noi", a mai spus Chira.
Beraria Caru' cu bere se afla in portofoliul companiei Trotter Prim, controlata de omul de afaceri Dragos Petrescu, care detine si lantul de restaurante si cafeterii City Grill.
Restaurantul, situat in zona Lipscani, a reintrat in circuitul pietei la inceputul lunii octombrie, dupa o investitie de 1,5 milioane de euro in care s-a urmarit conservarea structurii originale a localului de la sfarsitul secolului al nouasprezecelea. Locatia este una dintre cele mai vechi din Capitala, fiind deschisa pentru prima data in anul 1892. Cele aproximativ 500 de locuri din restaurant sunt impartite intre berarie, cele doua cigar lounge si crama de la demisol.
Compania care detine restaurantul va mai investi 500.000 de euro in cadrul unui proiect comun desfasurat alaturi de Primaria Capitalei pentru renovarea fatadei. Functia de director executiv al restaurantului este detinuta de Daniel Mischie, care ocupa si pozitia de director de dezvoltare in cadrul City Grill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO