Companii

Carrefour propune parteneriate pentru IMM-uri

08.03.2001, 00:00 19



Carrefour Global Sourcing Romania Liaison Office a lansat in Romania un program de parteneriate cu producatorii mici si mijlocii in vederea promovarii produselor acestora in reteaua companiei.

Programul se adreseaza producatorilor de tricotaje, confectii, lenjerie de pat, electrocasnice, mobilier, incaltaminte, articole de gradina, jucarii.

Jean Cristophe Renard, directorul directiei Global Sourcing din cadrul Carrefour Romania, a declarat ca programul a fost lansat in anul 2000 si beneficiaza de suportul unor Camere de Comert si Industrie din Romania pentru facilitarea accesului la informatiile privind activitatea potentialilor parteneri.

In opinia directorului Global Sourcing, parteneriatele vor permite dezvoltarea activitatilor de export ale producatorilor romani, promovand produsele locale in reteaua de magazine Carrefour in Europa si America Latina. Sectoarele avute in vedere de conducerea companiei sunt: textile, tricotaje, confectii, articole de menaj, mic mobilier, bunuri de larg consum nealimentare si neigienice.

Jean Cristophe Renard a spus ca, in paralel cu politica de dezvoltare, compania deschizand in medie un magazin hypermarket in fiecare saptamana in lume, Carrefour a creat in Romania o structura destinata dezvoltarii relatiilor comerciale cu producatorii autohtoni.

"Obiectivul companiei Carrefour pentru Romania a fost crearea a doua structuri, directia executiva a Carrefour Romania care are in vedere deschiderea, in acest an, a primului hypermarket in Romania si dezvoltarea unei retele de magazine si Global Sourcing, directie independenta, cu obiectivul stabilirii, urmaririi si dezvoltarii relatiilor comerciale directe intre grupul Carrefour si producatorii mici, mijlocii si mari din Romania.

Grupul Carrefour, primul distribuitor european si al doilea mondial ca marime, detine o retea de peste 9.000 magazine in 27 tari, cu 300.000 angajati. Cifra de afaceri a grupului realizata in anul 1999 a fost de 52 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO