Companii

Carrefour investeste 5 milioane de euro in fostul magazin Univers'All din Bucuresti

Carrefour investeste 5 milioane de euro in fostul magazin Univers'All din Bucuresti

Carrefour a preluat magazinul din Piata Unirii, dupa ce omul de afaceri Razvan Petrovici, care controla reteaua Univers'All, a decis la sfarsitul anului trecut inchiderea acesteia, pe fondul extinderii agresive a retailerilor internationali si a datoriilor acumulate catre furnizori

02.05.2007, 17:51 85

Carrefour, cea mai mare retea de hipermarketuri dupa valoarea vanzarilor de pe piata, va investi aproximativ 5 mil. euro in reamenajarea magazinului din centrul Bucurestiului, preluat de la Univers'All.
Retailerul francez a recrutat pana in prezent aproximativ o jumatate din numarul necesar de angajati pentru acest hipermarket, potrivit declaratiilor reprezentantilor Carrefour Romania. Compania va angaja in total aproximativ 300 de persoane pentru operarea celui de-al cincilea magazin din Capitala, a carui inaugurare este programata pentru aceasta vara.
Reteaua Carrefour a preluat in acest an, in chirie, locatia fostului magazin Univers'All, avand o suprafata de vanzare de 3.600 de metri patrati.
Omul de afaceri Razvan Petrovici, care controla magazinele Univers'All, a decis la sfarsitul anului trecut inchiderea retelei, pe fondul extinderii agresive a retailerilor internationali si al datoriilor acumulate catre furnizori.
Carrefour Romania, care opereaza in prezent 7 magazine, va inaugura in a doua jumatate a anului alte trei hipermarketuri, doua la Iasi si unul la Cluj-Napoca, in urma unor investitii de 20 mil. euro pe unitate.
Compania va angaja in acest an peste 2.000 de persoane, pentru a-si sustine extinderea retelei, anul viitor urmand sa fie recrutati aproximativ 600 de angajati pentru fiecare unitate deschisa.
Retailerul a anuntat dublarea numarului de magazine in Romania, pana la finele anului viitor, prin investitii de aproximativ 180 mil. euro in noua locatii noi. Astfel, 2008 va fi cel mai dinamic an al retelei Carrefour pe piata romaneasca.
Compania a anuntat mai multe proiecte in Bucuresti, care urmeaza sa fie finalizate in urmatorii ani, astfel ca la finele lui 2009 retailerul va opera 7 hipermarketuri pe piata din Capitala.
Carrefour va deschide un magazin in cartierul Vitan din Bucuresti anul viitor, in vecinatatea magazinului de bricolaj Praktiker, iar in 2009 va fi inaugurat centrul comercial Colosseum (la iesirea din vestul orasului) ancorat de un hipermarket Carrefour. In plus, francezii ar putea deschide anul viitor un magazin in estul Capitalei, pe bulevardul Theodor Pallady, potrivit agentiei Mediafax.
Carrefour Romania a inregistrat anul trecut vanzari de 608,9 mil. euro, in crestere cu 39% fata de 2005. La finele anului 2005, compania detinea 5 magazine operationale pe piata romaneasca, fata de 7 in prezent.
Compania estimeaza vanzari de un miliard de euro in anul 2010, pe fondul extinderii in toate orasele cu peste 150.000 de locuitori. Concurenta pe segmentul hipermarketurilor se intensifica, odata cu intrarea pe piata, anul trecut, a retelelor internationale de retail Auchan (Franta) si Real (parte a grupului german Metro).
In plus, discounterul Kaufland si retailerul Spar au adus recent pe piata un format de hipermarket de dimensiuni mai mici si au anuntat ritmuri accelerate de extindere a retelelor pentru urmatorii ani.
Pe segmentul hipermarketurilor mai activeaza in prezent si compania franceza Cora, dar si un jucator autohton, grupul Pic cu sediul central la Pitesti.

Hipermarketuri noi de 170 mil. euro in Bucuresti

Carrefour: peste 45 mil. euro in 3 magazine, pana in 2009 (inclusiv fostul Univers'All)
Real: peste 60 mil. euro in 4 magazine, pana in 2009 (inclusiv Cotroceni Retail Park)
Auchan: 30-40 mil. euro intr-un magazin in Berceni,
in 2007
Cora: 40 mil. euro intr-un magazin in Berceni (Sun Plaza), in 2008

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO