Companii

Carpatair a transportat 567.000 pasageri anul trecut şi a ajuns la afaceri de 74 mil. euro, mai mari cu 14%

Autor: Mirabela Tiron

09.02.2011, 12:14 74

Compania aeriană de linie regulată Carpatair, controlată deNicolae Petrov, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 74milioane de euro, în creştere cu aproape 14% faţă de anul anterior,potrivit oficialilor companiei.

Numărul de pasageri transportat pe zborurile regulate a fost maimare cu 13%, până la 567.000 de pasageri, gradul de încărcare alaeronavelor a crescut cu 6,5%.

"La baza rezultatelor de anul trecut a stat strategia deexpansiune începutăîin 2009 şi continuată susţinut în 2010. Astfel,anul trecut, Carpatair a adăugat două noi baze operaţionale(Craiova şi Bacău) la cele doua tradiţionale (Timişoara şiBucureşti). În paralel, compania a introdus şase noi destinaţii,crescând cu 14% numărul total al zborurilor operate în 2010",potrivit oficialilor companiei.

Tot anul trecut, Carpatair a început să opereze zboruri pe rutaBucureşti- Milano.

La începutul anului acesta, Carpatair a intrat pe segmentulturismului de vacanţă, lansând pachete City Breaks pentru zecedestinaţii operate în Italia, Grecia şi Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO