Companii

Carl Reh investeste un milion de euro in vie ecologica

11.12.2002, 00:00 28

Carl Reh Winery, filiala companiei Reh Kendermann, cel mai mare exportator de vinuri din Germania, va derula o investitie de un milion de euro prin intermediul programului SAPARD pentru a introduce conceptul de vie ecologica la crama proprie de la Oprisor, din judetul Mehedinti.
"Tot ceea ce vom folosi pentru procesele de plantare a vitei de vie si procesare a strugurilor va fi 100% ecologic. Acest concept este relativ nou si in Occident si va conta foarte mult la export", a declarat pentru Ziarul Financiar, directorul national de vanzari al Carl Reh, Gabriel Dima.
Producerea ecologica a vinului presupune renuntarea la substantele chimice folosite pentru tratarea vitei de vie si a vinului. Cu banii vor fi cumparate materiale si utilaje care sa suplineasca tratamentele chimice.
Din suma totala a investitiei, 500.000 de euro vor fi asigurati din fonduri proprii, iar ceilalti 500.000 de euro vor reprezenta finantare de la UE prin programul SAPARD.
O alta investitie a companiei s-a finalizat in acest an prin achizitionarea unei linii de imbuteliere in valoare de 2,5 milioane euro.
Vanzarile estimate de Carl Reh Winery pentru 2002 se ridica la aproximativ 40 miliarde de lei (circa 1,2 mil. $). Productia de vin estimata pentru acest an este de cinci milioane de litri de vin vrac, din care va fi exportata o cantitate de 4 milioane de litri, principalele destinatii externe fiind Marea Britanie, Germania si Scandinavia.
Compania detine 300 de hectare de vita de vie in judetul Mehedinti, strugurii fiind achizitionati si din zone viticole cum ar fi Murfatlar, Dealu Mare, Vanju Mare si Recas.
Carl Reh Winery produce vinuri rosii, marcile Val Duna-Noir de Roumanie, River Route-Cabernet Sauvignon si Merlot, La Cetate-Merlot si Pinot Noir, vinuri albe, marcile La Cetate-Pinot Gris, River Route-Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvinon Blanc si Pinot Gris, Val Duna-Blanc de Roumanie, precum si vinuri rosA© - Merlot RosA©.
Infiintata in anul 1994, firma are 50 angajati permanenti si peste 300 colaboratori si un capital social de 5,35 miliarde de lei.
Carl Reh Winery este o societate cu capital german, filiala a companiei Reh Kendermann. Firma germana realizeaza pe plan global o cifra de afaceri de 85 milioane de euro pe an si vanzari de 6 milioane de box-uri (cutii de 12 sticle), 65% din vanzari fiind realizate la export, iar 35% pe piata germana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO