Companii

Cargus a vandut si a cumparat companii pentru deal-ul cu DHL

12.05.2008, 18:34 180

Compania de curierat local Cargus, vanduta luna trecuta gigantului DHL, a incheiat inainte de a fi preluata doua tranzactii, care au inclus atat renuntarea la o firma specializata pe transport international, cat si preluarea unui jucator mai mic. Tranzactia DHL-Cargus este estimata la 50 mil. euro. La sfarsitul lui 2007 Cargus si-a vandut participatia pe care o detinea la DPD RO (joint-venture intre Cargus si Geopost pentru expedierile internationale), iar in primele luni ale acestui an a preluat activitatea de transport a firmei Pan Expres, pentru circa doua milioane de euro. Dupa achizitia de catre DHL, Cargus se gandeste in continuare la achizitii.
Negocierile Cargus-DHL, care s-au finalizat in aprile, s-au intins pe mai mult de doi ani. "In aceasta perioada nu am mai avut discutii cu nimeni pentru ca semnasem cu DHL-ul un gentlemen agreement de exclusivitate", a spus Augustin Plesea, care alaturi de fosta sa sotie, Carmina Dumitrescu, a infiintat in 1991 o companie care a atins anul trecut afaceri de circa 30 de milioane de euro.
"La un moment dat am crezut ca nu este cea mai buna solutie sa incheiem cu DHL-ul, insa ambitia acestora m-a determinat sa-mi schimb aceasta parere. Am lasat-o pe mainile lor doar pentru a merge si mai bine, iar eu voi continua sa raman in managementul companiei", a mai spus Plesea. In runda finala a tranzactiei Cargus a fost reprezentat de casa de avocatura Salans, in timp ce pe toata perioada negocierilor au fost asistati de Radulescu si Toma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO