Companii

Care este strategia Sixt New Kopel dupa preluarea AAA

05.04.2009, 14:27 36

 
„In viitor vom creste afacerea si vom vinde si automobile second hand achizitionate din piata. Vom lua decizia in functie de evolutia vanzarilor de automobile", a declarat Dudy Perry, directorul general al Sixt New Kopel.
Sixt New Kopel a realizat la finalul lunii februarie un joint-venture cu AAA Auto, noua companie, denumita AAA New Kopel, urmand sa comercializeze automobile second hand, automobile detinute anterior de Sixt si care au incheiat contractele de leasing.
Compania ceha AAA Auto a inchis operatiunile din Romania si punctul de vanzare operat la iesirea din Bucuresti spre autostrada A1 in urma scaderii vanzarilor. In 2008 au fost comercializate 1.400 de automobile second hand, jumatate din tinta propusa.
„Intre AAA Auto si noi exista o diferenta. Ei trebuiau sa cumpere masinile. Noi deja le avem. Am fi infiintat oricum o firma separata pentru aceasta activitate asa ca parteneriatul cu AAA vine ca un bonus, pentru ca beneficiem de brandul lor. In plus au si know-how in acest business", a spus Perry.
AAA Auto a inchis in cursul anului trecut birourile de vanzare din Timisoara si Brasov si a anuntat ca urmareste vanzarea a 49% din actiunile filialei catre un patener local. Intentia s-a concretizat in luna februarie intr-un parteneriat cu Sixt New Kopel care detine acum 95% din actiunile companiei nou formate.
Perry considera ca piata de leasing operational va creste in acest an cu 50%, pana la 25.000 de automobile, cea mai mare parte urmand sa fie absorbita de primele cinci companii din piata.
In cursul anului trecut, potrivit estimarilor ZF in functie de flotele primelor cinci companii din piata, numarul automobilelor utilizate prin leasing operational era de aproximativ 16.000. Cei mai mari jucatori sunt ALD Automotive, Sixt New Kopel, Arval Romania, Hertz Lease si FMS.
„Piata va creste cu 50% in 2009 deoarece companiile au nevoie in continuare de automobile. Se va ajunge la 25.000 de automobile iar jucatorii mari vor fi principalii care vor aconta cresterea. Nu m-ar suprinde si ca unii jucatori mici sa inchida. Este un joc pe care il pot juca numai jucatorii mari, cu resurse", a declarat seul Sixt New Kopel.
Compania urmareste cresterea flotei de leasing operational de 6.000 de automobile cu 2.500 de unitati. In acelasi timp 500 de contracte de leasing operational vor ajune la final.
„Criza a creat o dificultate pentru multe companii, care nu pot lua decizii care sa le influenteze activitatea pe termen lung. Au in continuare nevoie de masini, dar nu pot inca sa le cumpere sau sa incheie un contract de leasing operational pe o durata de 3 ani", a spus Perry.
Flexileasing presupune posibilitatea ca un client care a inchiriat un automobil pentru o perioada de cel putin trei luni sa poata transforma contractul intr-unul de leasing operational. Trecerea de la inchiriere la leasing operational poate aduce apoi o reducere a costurilor cu pana la 40%.
Perry a estimat ca in 2009 cifra de afaceri a companiei va urca cu 50%, la 18 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO