Companii

Călin Ile, preşedintele FIHR: Sectorul hotelier va termina cu o scădere de 30% faţă de nivelul din 2019, dar hotelurile din zona de leisure vor avea o marjă de profit bună

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Anul viitor trebuie şi va fi un an mai bun decât 2021.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Anul viitor trebuie şi va fi un an mai bun decât 2021.

Autor: Miruna Diaconu

23.12.2021, 12:30 114

Piaţa hotelieră a avut în 2020 o cifră de afaceri de 3,5 miliarde lei, fiind aici incluse doar unităţile hoteliere, fără alte facilităţi de cazare Cifra totală a hotelierilor de pe piaţa locală a fost redusă anul trecut cu aproape 50% faţă de 2019.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), spune că sectorul hotelier va termina anul acesta cu o scădere de doar 30% faţă de nivelul înregistrat în 2019, când a fost înregistrată o cifră de afaceri de 6,5 miliarde lei, conform datelor Registrului Comerţului.

Cu toate că hotelierii vor încheia cu o scădere faţă de 2019, an de referinţă, poate fi observată o revenire a acestui sector, ţinând cont de faptul că în 2020 scăderea a fost de aproape 50%, adică o cifră de afaceri totală de 3,5 miliarde lei, fiind aici incluse doar unităţile hoteliere, fără alte facilităţi de cazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO